Et team bestående af 5E Byg, Henning Larsen Architects, Rambøll og LIW Planning har stået bag de 40 boliger, 3.600 kvm butikker samt Middelfart Kommunes nye rådhus 400 medarbejdere. Bycentret åbnes i dag, den 1. september 2017, officielt.

Middelfart Kommune har finansierer byggeriet af rådhuset. De 40 lejligheder er opført af Middelfart Bycenter A/S, som de 2 lokale forretningsmænd Torben Østergaard-Nielsen, der er indehaver af USTC-koncernen, og Bent Jensen, der ejer T. Hansen, står bag sammen med hovedentreprenøren 5E Byg. Bygherren på butiksarealet er Kulturøens Bycenter A/S, der er dannet af Kvickly Middelfart og Middelfart Sparekasse.

Projektchef Henrik Mott Frandsen regner med, at det store program til åbningsfesten på Ny-torv på Festlig Fredag vil trække masser af gæster til byen, så han og arrangementsgruppen har været i byen og låne parkeringspladser.

- Det er klart, når vi stabler et så stort program på benene og samtidigt fejrer Festlig Fredag sammen med resten af Middelfart, så bliver der et større parkeringsbehov end vi plejer at have i midtbyen. Det håber vi at kunne løse her på området omkring Nytorv og hos ITW og ADP, så der er plads til alle, der vil være med, siger han.

NB! Middelfart - udvikling og investeringer for 5 milliarder 2017-2027. Konferencen afholdes d. 5. oktober 2017.

Nytorv omfatter i alt 9.000 kvm rådhus, 6.400 kvm boliger og 3.600 kvm butikker med H&M, Bestseller, Pigernes og cafékæden Mauritz som lejere. Hertil kommer 2.000 kvm kælder og parkering - 21.000 kvm i alt. Rådhuset åbnede for borgerbetjening den 15. august 2017, men i dag indvies bycentret som helhed officielt.

Der er tale om et projekt, der på den tekniske side lever op til de nyeste standarder for bæredygtighed, energiforbrug og øvrige miljøhensyn. Samtidig vil projektet som minimum kunne opnå sølv efter den tyske DGNB-standard for bæredygtigt byggeri. Et byggeri, der lever op til meget høje krav omkring indeklima, lyd, ventilation og lys.

Programmet for åbningsfesten kan ses her.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Fremtidens betonbyggeri

Ungdomsboliger på et modent marked

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning