AP1, PFA Pension, DIP, JØP og Lægernes Pension samt internatinale, institutionelle investorer som Allianz og Helaba Invest skyder penge i den nye fond med en indlende portefølje bestående af 49 logistikejendomme med et samlet omfang på 1 million kvm.

NREP har konsolideret 49 moderne logistikejendomme med den nye "NREP Property Fund Logistics".

Investorer i fonden omfatter lokale pensionskasser såsom AP1, PFA Pension, DIP (Danske civil- og akademiingeniørers Pensionskasse), JØP (Juristernes og Økonomernes Pensionskasse), og Lægernes Pension samt internationale, institutionelle investorer som Allianz og Helaba Invest.

- Vi ser ejendomsinvesteringer i logistikmarkedet som en interessant måde at kapitalisere på den fremtidige globale handel, forbrug, e-handel og forsyningskæden. Vi er meget glade for at oprette dette partnerskab med en erfaren og kompetent leder som NREP. Vi ser frem til i fællesskab at udvikle denne platform til fremadrettet at være den største og bedste inden for logistik i Norden, siger Johan Temse, investeringschef hos AP1.

I gennemsnit har lejekontrakterne i porteføljen en løbetid på 8 år. Lejerne inkluderer de største logistikvirksomheder i Norden, og NREP forventer gradvist at øge porteføljen i de kommende år.

NB! Infrastrukturplaner i København til 130 milliarder. Konferencen afholdes d. 26. april 2017.

- NREP er taknemmelig for at have fundet en gruppe af meget kyndige investorer, der deler vores strategiske tilgang og vision for, hvordan man skaber en stabil langsigtet værdi i nordiske logistik segment, siger Rickard Dahlberg, stiftende partner og CIO i NREP.

Porteføljen, som vil blive forvaltet af NREP's logistikplatform Logicenters, som er den største forvalter og udvikler af moderne logistikejendomme i Norden.

- Yderligere støtte fra langfristet kapital vil styrke Logicenters position som en langsigtet udvikler og leverandør af moderne logistik i Norden, siger Matthias Kettelhoit, Commercial Head Logicenters.

Denne portefølje og platform er ikke kun bemærkelsesværdig i en nordisk sammenhæng, da den i kombination med en af de mest stabile makromiljøer i Europa i dag, repræsenterer, hvad der nok er den mest homogene prime logistik portefølje på denne skala, siger Jack Cox, leder Logistics og Industrial EMEA, CBRE.
 
De vigtigste rådgivere har været Citi, Goodwin & Procter LLP, Bech-Bruun, Fast Advokatbyrå og Roschier.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Den nye Planlov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ny udbudslov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS