NPV planlægger et nyt butikscenter som en udvidelse af Holbæk Megacenter. Vilhelm Lauritzen Arkitekter har sat stregerne til projektet, der opføres i 1-2 etager i sammenhæng med omfattende parkering på terræn.

NPV planlægger et nyt butikscenter i Holbæk Projektet vil i alt medføre 43.250 kvm etageareal, hvor 32.500 kvm vil være detailhandel. Der forventes indrettet 1 supermarked på omkring 1.500 kvm.

Desuden skal der etableres 10.750 kvm publikumsorienterede serviceerhverv såsom fastfood/café/restaurant, legeland, trampolinland, bowling, action-park, scate-/skøjte-park, game-center, fitness eller lignende. Butikscentret vil få mimimum 2 spisesteder og mindst 1 attraktion/aktivitet, fremgår det af ansøgningen.

Klima- og Miljøudvalget skal på et møde den 28. maj 2019 tage stilling til, om der skal sættes gang i arbejdet med at få lavet en ny lokalplan for projektet. Borgmester i Holbæk, Christina K. Hansen, har ifølge SN.dk desuden haft møder med repræsentanter for Holbæk Mega Center, NPV, IPC og og butiksejerne fra Ahlgade, Smedelundsgade og Nygade.

NB! Planloven med fokus på lokalplaner og nyeste ændringer. Konferencen afholdes d. 26. november 2019.

- Det er naturligt, at der er spørgsmål til projektet og balancen i arbejdsdelingen mellem bymidten og megacentret. Jeg oplevede ikke støj, men at der blev spurgt konstruktivt til projektet, siger borgmesteren til SN.dk.

NPV har udviklet BIG Shopping i Herlev, som åbnede i 2017, og noget kunne tyde på, at konceptet herfra indarbejdes i det nye center. Projektet er benævnt BIG Holbæk.

NPV har bedt Institut for Center-Planlægning (ICP) om at gennemføre en analyse af de kommercielle muligheder for at etablere en udvidelse af Megacenteret. ICP’s vurdering er blandt andet at etableringen af udvidelsen vil øge oplandet til det samlede Megacenter, og at BIG Holbæk og Holbæk Megacenter tilsammen vil kunne trække butikker, der ikke er tilstede på det danske marked i dag til Holbæk, hvilket vil give forbrugerne et attraktivt udbud.

Desuden vil NPV arbejde med FN’s 17 verdensmål i et omfang som understøtter projektet, men samtidigt kan sikre fokus på bæredygtighed og på at stille ambitiøse mål for bæredygtighed i projektet.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den nye Planlov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ny udbudslov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Fremtidens betonbyggeri

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter