Der er nye planer på vej for ejendom, der gennem århundreder har huset en kro, som i begyndelsen af 2019 blev solgt for godt 8 millioner kr. De nye ejere vil gerne drive kro og hotel på grunden.

I april 2019 henvendte selskabet Føniks ved Peter og Jesper Djørup sig til Furesø Kommune, da de ønskede at udvide og ombygge Bregnerød Kro på Bregnerød Byvej 2A i Farum til hotel. De overtog for nylig ejendommen for 8,5 millioner kr.

I lokalplanen for ejendommen er der udpeget 2 bevaringsværdige bygninger, som ligger på Bregnerød Byvej. Der er tilbygninger bagved og imellem de 2 bevaringsværdige bygninger, og ejendommen er ombygget meget.

Udvalget for byudvikling og bolig i Furesø Kommune satte på sit seneste møde den 7. november 2019 gang i arbejdet med en ny lokalplan for kroen.

Ejerne ønsker at renovere ejendommen og blandt andet etablere stråtag på hele bygningen og bevare murerne til den bevaringsværdige del af ejendommen, men samtidig øge bebyggelsesprocenten til cirka 52 procent til 2.150 kvm, så der er mulighed for 48 hotelværelser og 8 "serviceappartments" på 70-75 kvm. Hotellet vil derudover indeholde restaurant, krostue og fitnesscenter.

NB! Co-working: Kontorhoteller og kontorfællesskaber. Konferencen afholdes d. 4. december 2019.

Taget vil blive hævet 104 centimeter på noget af den bevaringsværdige bygningsdel, så der bliver mulighed for at udnytte tagetagen til hotelværelser.

Egil Hulgaard (C), formand for Udvalget for by- og bolig ser i en pressemeddelelse frem til, at der nu er en mulighed for, at Bregnerød Kro igen kan komme på fode.

- Det er spændende planer og ideer, vi i Udvalget for byudvikling og bolig er blevet præsenteret for. Det er positivt, at der sker noget i området og med bygningerne. Det er en ejendom, der bidrager til områdets historie, og det vil den nu kunne gøre ud fra en ny fortælling, udtaler Egil Hulgaard.

- Udvalget har også inddraget vores rådgivende udvalg for arkitektur og byrum i arbejdet. De har peget på en række forbedringspotentialer og deres råd vil indgå i det videre arbejde, tilføjer han.

Den nye lokalplan kan være vedtaget med udgangen af 2020. Ejerne har ifølge Furesø Kommune kontaktet naboer og Borgerforeningen Bregnerød, som er positive overfor projektet, der kan give området et løft.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ny udbudslov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ungdomsboliger på et modent marked

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS