Gribskov Kommune forventer at sætte flere ejendomme til salg, og vil finde én mægler, der skal stå for salg af ejendomme i Gribskov Øst og én, der skal stå for salg af ejendomme i Gribskov Vest.

Byrådet i Gribskov Kommune lagde sig den 12. marts 2019 fast på en samarbejdsmodel med ejendomsmæglere vedrørende salg af kommunale ejendomme. Modellen indebærer, at ukomplicerede handler udbydes i henholdsvis øst-Gribskov og vest-Gribskov, og at opgaven efter konkurrenceudsættelse skal varetages af én mægler i det enkelte område.

- Vi har nogle bygninger i overskud, og de bygninger skal vi meget gerne af med. Tidligere har det været således, at det er blevet taget fra sag til sag, om der har været ejendomsmæglere inde over, eller om vi selv har solgt disse bygninger. Når vi nu ser, at vi forhåbentligt får mange flere bygninger, der bliver ledige, så vi kan komme af med noget drift, så bliver vi nødt til aty kigge på, hvordan vi kan blive mere professionelle i vores tilgang til at sælge ejendomme. Og derfor skal vi for disse ejendomme, der er relativt ukomplicerede, have ejendomsmæglere ind over, sagde formand for Udvikling, By og Land, Pernille Søndergaard, på byrådsmødet.

Udbud af alle kommunens relative ukomplicerede handler i henholdsvis øst- og vest-Gribskov vil ske fra marts 2019.

Alle erhvervsmæglere vil kunne byde på opgaven i løbet af en udbudsperiode på 3 uger ved at indsende oplysninger om fast honorar/procentssats i forhold til salgsprisen for de potentielle ejendomshandler, en markedsføringsplan samt referencer på handler med kommunale ejendomme/arealer (herunder oplysninger om udførselstid fra udbud til underskrevet købsaftale).

NB! Finansiering af ejendom. Kurset afholdes d. 6. juni 2019.

I aftalen vil desuden indgå en løbende opgave, om at levere indledende vurderinger af konkrete reltative ukomplicerede ejendomme/arealer, efter aftale med administrationen i hvert enkelt tilfælde til en fast pris på 3.500 kr. per vurdering. Beløbet udbetales, når der er foretaget en vurdering, som er bestilt af administrationen. Aftalen vil gælde i 2 år og vil blive evalueret efter 1. år.

Komplicerede handler vil fortsat blive udbudt enkeltvis. Her udvælger administrationen  3 erhvervsmæglere til at byde på den enkelte opgave. De 3 mæglere udvælges ud fra kendskab til salg af lignende handler. De 3 udvalgte mæglere byder ind på den konkrete opgave i løbet af 3 uger ved at indsende begrundet vurderingspris, oplysninger om honorar/procentssats i forhold til salgsprisen for den konkrete ejendomshandel, en markedsføringsplan samt mindst 3 referencer på tilsvarende handler med kommunale ejendomme/arealer (herunder oplysninger om udførelsestid fra udbud til underskrevet købsaftale).

Mægleraftale for den enkelte handel indgås i en periode på 6 måneder med mulighed for forlængelse, hvis en handel er ved at blive afsluttet.

Relativt ukomplicerede handler af mindre ejendomme med enkelte anvendelser typisk målrettet private, erhvervsdrivende og mindre ejendomsudviklere/investorer som købere.

Mere komplicerede handler af større ejendomme, ejendomme med mulighed for flere anvendelser, større erhvervsarealer og -ejendomme, og salg af større byudviklingsområder eller dele her af, hvor køberne typisk er større ejendomsudviklere/investorer. Større erhvervsarealer- og ejendomme er inkluderet i denne kategori, da der ofte forudsættes tæt dialog omkring de miljømæssige forhold i forbindelse med placering af virksomheder.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ny udbudslov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligudvikling i Jylland

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS