Sydhavnens kommende parkeringshus skal være en attraktion i det nye kvarter, lyder det fra Aarhus Kommune, som på baggrund af udbud har valgt den rådgiver, der skal tegne Sydhavnskvarterets fremtidige parkeringshus.

Nordland Arkitekter skal tegne Sydhavnskvarterets fremtidige parkeringshus i samarbejde med C. F. Møller Architects, MOE Artelia Group, Urgent Agency og Institut for (X). Holdet har budt ind med et projekt, som er meget mere end bare et parkeringshus til biler, lyder det fra Aarhus Kommune.

- Kulhusets aktive tagetage hæver bylivet op til et nyt niveau. Jeg er sikker på, den grønne park på taget bliver et aktiv for de mange arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner i Sydhavnen - og et sted man vil gå/køre efter, når man er i Aarhus, siger rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek.

Parkeringshuset får indkørsel fra Sydhavnsgade og bliver bygget med direkte forbindelse til Kulkransporet, hvorfra man hurtigt kan komme videre til Aarhus Hovedbanegård. Aarhus Kommune går nu i gang med at udarbejde en lokalplan for projektet, som forventes at stå færdigt med 700 parkeringspladser i 2024.

- Kulhusets bløde former og det levende og grønne landskab på toppen bidrager med et ny og anderledes type byrum, stadsarkitekt i Aarhus Kommune Stephen Willacy.

JYLLAND: Broen til Sjælland for 136 milliarder. Konferencen afholdes den 28. januar 2021.

Sydhavnskvarteret bliver en del af Aarhus’ nye skyline.  Den nordlige del af Sydhavnskvarteret er omfattet af Aarhus Kommunes Højhuspolitik og vil med bydelsplanen blive en ny del af en skyline i Aarhus, hvor bylivet på byens nedre niveau i form af kulturinstitutioner, iværksætterprojekter og faciliteter for byens socialt udsatte møder den høje by, der rejser sig ovenpå dette levende gulv.

- Højhusene i kvarteret må aldrig komme til at stå alene. Vi skal have masser af liv i øjenhøjde, når man går i gaderne og på Kulkransporet. Her er det Kulhusets helt store kvalitet, at man kan se menneskerne på taget, hvor end man befinder sig, Bünyamin Simsek.

Området syd for Jægergårdsgade ønskes i henholds til udviklingsplanen bebygget i mindre grad. Den sydlige del af Sydhavnskvarteret vil således fremstå med en meget stor andel af historiske bygninger. Aarhus Kommune tager hul på planlægningen af Sydhavnskvarterets sydlige del i 2022.

Aarhus Kommune har udarbejdet bydelsplanen i samarbejde med Team A. Enggaard og Team PFA DK Ejendomme Lav med Kilden/Hindby, som i 2019 blev tildelt de betingede køberetter i den nordlige del af Sydhavnskvarteret.

I Sydhavnskvarteret etableres efter planen 2 high-end hoteller.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Fremtidens betonbyggeri

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Stormflodssikring af by- og landområder