Der går endnu et års tid, før mediekoncernen fraflytter, så den nye ejer har god tid til at finde nye lejere og tilpasse lejemålene efter deres behov.

Det Nordjyske Mediehus på Langagervej 1 i Aalborg Øst har tjent som hovedsæde for Nordjyske i mere end 30 år. Per 5. juli er af Tecta Invest, der ejes af Jens Enggaard.

Medievirksomheden, der allerede sidste år påbegyndte etablering af nyt domicil på Aalborgs havnefront, har nu et års tid til at flytte ud med alle sine medarbejdere og teknik. I december 2020 kunne mediekoncernen oplyse, at det 13.870 kvm store domicil ville blive sat til salg for 96 millioner kr.

- Det Nordjyske Mediehus kan nu få færdigetableret og indrettet sig i deres nye domicil på havnen. Og hos Tecta Invest får vi samtidig god tid til at finde de helt rigtige lejere og få nyindrettet ejendommen på Langagervej præcis derefter., udtaler direktør Jesper Brøndum hos Tecta Invest.

Ejendomsselskabet flyttede for nyligt selv til et stort og ligeledes nyerhvervet erhvervslejemål på Sofiendalsvej, som Tecta Invest desuden lejer ud på linje med andre markante Tecta Invest-ejendomme. Med en offentlig vurdering i 2019 på 99 millioner kr. råder Tecta Invest med det seneste køb efterhånden over en ejendomsportefølje til en bogført værdi af 850 millioner kr., indtil videre primært i Aalborg-området.

Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes den 27. april 2023.

Selve mediedomicilet blev opført i 1989 efter arkitekt Jacob Blegvads tegninger med i dag blandt andet 7400 kvm kontorbyggeri og 2.700 kvm kælder. Medievirksomheden havde allerede 10 år forinden erhvervet den 78.000 kvm store grund og hurtigt derefter etableret den 13 meter høje trykkerihal og tilhørende lagerbygninger, der i dag tæller yderligere 6.500 kvm.

Avistrykkeriet drives i dag af Erritsø Tryk, der trykker aviser til mange medier udover Det Nordjyske Mediehus’. Erritsø Tryk forbliver lejere af den del af Tecta Invests nye ejendom.

- Langagervej 1 har tjent og profileret Det Nordjyske Mediehus godt i mere end 30 år, hvor dimensionerne også har givet mening. Men med de senere års digitalisering er medievirksomhedens fysiske pladsbehov markant reduceret, ligesom trykkeriet er solgt fra. Det er derfor, vi har valgt at flytte til nyt og skræddersy en ny topmoderne 2023-medieløsning, der i højere grad tager hensyn til, at papiravisen fylder mindre i et bredt medieudbud, udtaler Morten Vinther Jensen, administrerende direktør i Det Nordjyske Mediehus.

Tecta Invest vil med en egenkapital på 330 millioner kr. fortsætte ejendomsinvesteringerne. Målet er i løbet af 5 år at blive en af Nordjyllands toneangivende erhvervsejendomsudlejer.

Frank Jensen og partner Martin Mikkelsen fra EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg har formidlet salget af ejendommen.

- Det har været en særdeles spændende opgave at sælge ejendommen, der er en kendt og velbeliggende ejendom i Aalborg. Det har været en god og konstruktiv proces, og vi takker såvel sælger som køber for et godt forløb, udtaler Frank Jensen.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den nye Planlov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ungdomsboliger på et modent marked

Stormflodssikring af by- og landområder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030