7 nordjyske investorer er gået sammen om at skabe et oplevelsesmekka for alle med interessei sjældne biler, supersportsvogne og motorcykler. Det sker når – og hvis – Aalborg Kommune giver tilladelsetil en 8-talsformet bilremise, der bliver et levende museum og samlingspunkt for bilentusiaster på havnefronten øst for KMD-huset. Projektet løber op i 1 milliard kr.

7 nordjyske investorer vil opføre et et oplevelsesmekka for sjældne biler på havnefronten i Aalborg. Ved siden af bilremisen ønsker investorerne desuden at opføre et 107 meter højt tårn med lejligheder. BIG-projektet skal binde hele Aalborg sammen i én ubrudt havnefront, hvor man langs Limfjorden kan gå 4 kilometer mellem Spritten, som også tegnes af BIG, og det nye projekt.

Det milliarddyre projekt er opstået ud fra ønsket om at skabe et samlingssted for biler, motorcykler og specialværksteder, og i 8-tallet skal der ud over den dynamiske museumsudstilling med plads til 350 køretøjer være værksteder, bilklargøring, restaurant, isbar, eventrum og kontorer.

NB! Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 19. april 2018.

- Vi vil gerne opføre dette arkitektoniske mesterværk, fordi vi elsker biler og ønsker at dele vores kærlighed med alle, der har lyst til at bruge huset eller bare komme og kigge ganske gratis. Samtidig har vi ønsket at skabe et lejlighedsfyrtårn, der sammen med de 2 øvrige BIG-projekter i Aalborg for alvor vil sætte byen og Nordjylland på verdenskortet. Projektet hele binder havnefronten sammen og sikrer for første gang, at man kan gå 4 kilometer langs det, der i vores optik er på vej til at blive landets mest attraktive havnepromenade. Vi er oprigtigt stolte over idéen, men i sidste ende skal politikerne naturligvis først tage endeligt stilling til planerne, før de kan realiseres, forklarer Eigild Christensen, der udgør 1/7 af investorkredsen.

Noget tilsvarende findes blandt andet i Berlin og Stuttgart, hvor bilremiser er blevet et stort tilløbsstykke og et mekka for alle, der har lyst til at udstille eller bare se på dyre, sjældne, usædvanlige eller klassiske biler og motorcykler.

Som en del af projektet har BIG med arkitekt og ansvarlig partner David Zahle i spidsen ydermere skabt et højhus med først 7 parkeringsetager og dernæst boliger fordelt over yderligere 21 etager. Heraf er 2 af etagerne reserveret til fællesrum, restaurant samt sports- og fritidsaktiviteter. Lejlighederne i det 107- meter høje bolighus får en enestående udsigt uanset hvilket verdenshjørne, de er orienteret mod.

NB! Butiksmarkedet i Aalborg 2018-2028. Konferencen afholdes d. 18. januar 2018.

Højhuset er tegnet under stor hensyntagen til vindforholdene i Aalborg, hvorfor BIG har skabt en særlig arkitektur, hvor den bølgende og skylignende facade består af altaner, der er med til at bryde vinden på en måde, som flade altaner og vinduespartier ikke er i stand til. Lejlighederne får en varierende størrelse på 70, 140 og 210 kvm for at tage hensyn til forskellige familiemønstre og økonomiske udgangspunkter, og på toppen placeres en offentligt tilgængelig sky bar og restaurant.

Projektet er på nuværende tidspunkt præsenteret for borgmesteren, rådmanden og stadsarkitekten. Næste skridt er, at byggeriet skal behandles i By- og Landskabsforvaltningen, hvorefter der skal vedtages en lokalplan.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Ungdomsboliger på et modent marked

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Fremtidens betonbyggeri

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter