Et 72.000 kvm stort areal, der i dag anvendes til landbrug, overføres til byzone med mulighed for udstykning af 29 parcelhusegrunde.

Kommunalbestyrelsen i Jammerbugt Kommune har den 10. oktober 2019 endeligt vedtaget lokalplanen (PDF) for et 72.000 kvm stort areal ved Vesterbjergvej i Brovst. Lokalplanområdet er delt op i 2 delområder, der kan anvendes til henholdsvis 29 parcelhusegrunde samt til et stort grønt område.

- Der bliver nogle fabelagtigt flotte grunde med udsigt i Brovst, sagde formand for Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget, Helle Bak Andreasen (V), på kommunalbestyrelsesmødet og oplyste, at mange har spurgt ind til, hvornår det bliver muligt at bygge i området.

NB! Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 21. januar 2020.

Området, der kan bebygges, strækker sig over flere matrikler, der er ejet af forskellige privatpersoner.

Det nye boligområde skal vejbetjenes via den eksisterende vej, Vesterbjergvej. Vejen skal derfor opgraderes og udbygges, hvllket vil give udgifter i forbindelse med byggemodningen af området.

Der bor knap 2.770 borgere i Brovst By. Indbyggertallet har ligget nogenlunde stabilt i en årrække, men der er også kun blevet opført 1-4 parcelhuse årligt i byen. Alderssammensætningen betyder ifølge Jammerbugt Kommune, at der i de kommende år vil være brug for at bygge flere nye boliger for at opretholde befolkningstallet i takt med, at der bliver flere alenelevende.

Andel af borgere over 60 år stiger i disse år, og der er behov for at have et større fokus på at tiltrække børnefamilier. Parcelhuse er den boligtype, der typisk tiltrækker børnefamilier og skaber omsætning i byens store familieboliger.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligudvikling i København frem til 2030

Den nye Planlov KURSUS