I juni 2018 blev byggeriet af Kornets Hus, der er tegnet af norske Reiulf Ramstad Arkitekter, sat igang. Den 12. december 2020 er madkulturhuset klar til åbning.

Coronaen har lagt en dæmper på den store åbningsfest, som er udskudt til foråret, men folkene bag Kornets Hus tripper allerede nu for at få liv i det 520 kvm store madkulturhus i Hjørring.

I spidsen for Kornets Hus står centerleder Johannes Haandsbæk Vestergaard sammen med fødevareingeniør og bagenørd Christiane Lindrup Pedersen samt mangeårig leder af mølleriet Aurion og idémand til Kornets Hus, Jørn Ussing Larsen. Særligt håber de, at de lokale vil tage godt imod projektet og bruger huset. Og at det store projekt kan formå at trække turister fra sommerhusområderne.

- Kornets Hus er en gave til alle nordjyder og madelskere fra hele landet, fortæller Johannes Haandsbæk Vestergaard, der selv er kok og tidligere har drevet restauranter i København.

AALBORG: De store projekter. Konferencen afholdes den 26. maj 2020.

Idémanden bag Kornets Hus, Jørn Ussing Larsen, er også kendt som manden, der for årtier siden genintroducerede spelt til de danske husholdninger. I dag ser han Kornets Hus som et monument over hans eget og mange andres arbejde med udviklingen af kornets alsidighed. Idéen til Kornets Hus er spiret fremover de sidste 17-18 år.

- Kornets Hus fortæller verdens vigtigste historie. Efter et helt livs arbejde med at udforske kornets mange muligheder og perspektiver er det et stort privilegie at få lov at se huset blive en realitet, siger han.

Kornets Hus er en almennyttig fond. Ejerskabet fordeler sig mellem 2 fonde – en ejendomsfond og en driftsfond. Projektet realiseres takket være en stærk opbakning fra en række bidragsydere, herunder Realdania, Nordea Fonden, Hjørring Kommune, ENV Fonden, Spar Nord Fonden, Holkegaard Fonden, LAG Nord, Foreningen PlanDanmark og Sparekassen Vendsyssel Fond. Selskabet Aurion har trofast støttet projektet igennem mange års sparring og udvikling.

Kornets Hus er ifølge byggematerialer.dk opført af Trigon i totalentreprise.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i Jylland