Realdania, Lokale og Anlægsfonden og Aalborg Kommune investerer tilsammen 15 millioner kr. i projektet, der skal skabe fællesskab og oplevelser omkring den lokale økologiske madkultur.

Halkær Kro Mad og Kulturhus er nu kommet meget tæt på realiseringen af et et nyt madkulturhus, som tegnes af Kjaer og Richter, mens Arkitekthuset er totalrådgiver.

Onsdag den 9. december 2020 besluttede Sundheds- og Kulturudvalget i Aalborg Kommune at bevillige 5 millioner kr. Derudover støtter den filantropiske forening Realdania og Lokale og Anlægsfonden projektet med hver 5 millioner kr.

- Aalborg og Danmark vil få et unikt Mad-og Kulturhus i et smukt naturområde - ja vel nærmest en gigantisk økologisk køkkenhave i Aalborgs landdistrikt. Projektet peger ind i fremtiden, hvor fællesskab - her omkring maden, bæredygtighed og ikke mindst fordybelse for den enkelte, er respons på tidens udfordringer, siger Mads Duedahl, rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune.

AALBORG: De store projekter. Konferencen afholdes den 26. maj 2020.

Halkær Kro blev købt af 8 familier i 1992, som siden er blevet drevet af frivillige kræfter. Nu skal rammerne gøres tidssvarende og forsamlingshuset skal nytænkes.

- Det er unikt, og nu får vi muligheden for at få det fulde potentiale ud af et fuldt opdateret mad-og kulturhus. Det er en stor investering i et lille lokalområde, men resultatet skal række langt ud, siger Jørgen Friis Pedersen, formand for den selvejende institution Halkær Kro og Kulturhus.

Halkær Kro og Kulturhus går nu ind i en periode med detailplanlægning, og hvis alt går efter planen, skal der tages første spadestik i begyndelsen af august 2021, så projektet kan være færdiggjort i juli 2022.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aalborgs massive udviklingsprojekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens