En række private virksomheder i landets tredjestørste kommune er gået sammen med BusinessAalborg og Jobcenter Aalborg om at skabe og formidle "små job med mening". TL Byg er en del af initiativet, der skal fremme social ansvarlighed blandt virksomheder og hjælpe borgere på kanten af arbejdsmarkedet tilbage i job.

Med henblik på at skabe en meningsfuld tilværelse for borgere på kanten af arbejdsmarkedet har en task force bestående af godt 20 private virksomheder i Aalborg Kommune startet initiativet ”Små job med mening”. Et nyt initiativ der i samarbejde med BusinessAalborg og Jobcenter Aalborg skal gøre det lettere for erhvervslivet at tage socialt ansvar.

Det skal ske ved at formidle små jobs mellem virksomheder og kontanthjælpsmodtagere, som er parate til gradvist at vende tilbage til arbejdsmarkedet.

TL Byg er iblandt den taskforce af virksomheder, der står bag initiativet. Den nordjyske entreprenørvirksomhed glæder sig over tiltaget, som har gjort det simpelt og overskueligt at ansætte folk i små jobs uden administrativt besvær.

- Det forpligter at være en virksomhed af vores størrelse. Det betyder, at vi kan og vil tage et socialt ansvar og hjælpe borgere på arbejdsmarkedet tilbage i job. Vi er derfor meget glade for initiativet ”små job med mening”, som har den afgørende fordel, at ansættelsesprocessen er gjort så nem. Det giver flere virksomheder – store som små – mulighed for at gøre en indsats, forklarer direktør i TL Byg Peter Boltau.

NB! Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 15. januar 2019.

- Ud over ”små job med mening” har vi flere fleksjobbere ansat, som blandt andet hjælper med support i vores IT-afdeling og mindre opgaver på smedeværkstedet. Det skaber stor værdi for os som virksomhed, da vi får løst en række konkrete opgaver, som i mange tilfælde ville blive nedprioriteret eller være en ekstra arbejdsbyrde for vores andre medarbejdere, siger Peter Boltau.

Alle virksomhedens små- og fleksjobbere har en fast kontaktperson tilknyttet, som skal vejlede og fungere som daglig mentor. TL Byg har i dag 2 ansatte i "små job" samt 2 fleksjobbere. Ifølge Peter Boltau har virksomheden kun gode
erfaringer med at ansætte jobparate kontanthjælpsmodtagere, og han opfordrer derfor flere virksomheder til at følge trop.

- Det er så fedt at se den rejse, de kommer på ved at være her. Langt de fleste vokser med opgaven og bliver lige så stille i stand til at arbejde i flere timer, end de oprindeligt troede. Vi kan se, at det gør en forskel for den enkelte, og derfor kan jeg også kun anbefale andre virksomheder at gøre det samme, lyder opfordringen fra Peter Boltau.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Ny udbudslov KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Logistik og industri - fart på nye muligheder