Selskabet bag det præfabrikerede byggesystem til tag og facade ansætter den tidligere Taasinge Elementer-direktør Frank Henningsen som administrerende direktør. Store ordrer i Aarhus og København skaber positive forventninger.

Det er godt 4,5 år siden, at Taasinge Elementer købte rettighederne til et nyt præfabrikeret byggesystem og etablerede selskabet Nordic Build med egen produktion i Ryslinge på Fyn. Siden er der investeret et betydeligt millionbeløb i udvikling, test og markedsmodning af de stålbaserede tag- og facadeelementer, og nu er Nordic Build for alvor klar til at flytte fokus fra udvikling til drift.

For at understøtte den proces har virksomheden per 1. maj 2022 ansat Frank Henningsen som administrerende direktør. Han er uddannet produktionsingeniør samt HD i logistik og supply chain og har gennem hele sin karriere beskæftiget sig med ledelse inden for supply chain og produktion.

Blandt andet hos Ib Andresen Industri samt hos Taasinge Elementer, hvor han i rollen som direktør for supply chain var med i den spæde opstart af netop Nordic Build.

- Ordrebeholdningen i Nordic Build har nået et niveau, der kræver flere ledelsesmæssige kompetencer. Først og fremmest skal produktionen gøres skalérbar, så vi sikrer, at alle projekter leveres til tiden og i den rette kvalitet. Vi kender Frank Henningsen rigtig godt, og med sin baggrund fra stålbranchen er han den helt rette til at løfte opgaven, siger Martin Tholstrup, der er administrerende direktør i Taasinge Elementer.

Udvikling af ferieboliger og ferieparker - regler, nye projekter og finansiering. Konferencen afholdes den 8. september 2022.

Nordic Build har i det seneste års tid oplevet en markant stigende efterspørgsel. Virksomheden skal i den kommende tid blandt andet producere facadeelementer til det 17 etager høje ungdomsboligprojekt, BaseCamp Katrinebjerg i Aarhus, og tagelementer til det nye Ikea-varehus ved Dybbølsbro i København. Det er opgaver, som den nye direktør glæder sig til at tage fat på.

- Vi har i dén grad fået hul på salget i Nordic Build, og det bliver nu min opgave at sikre, at produktionen og de interne processer kan følge med, siger Frank Henningsen.

På nuværende tidspunkt tilbyder Nordic Build elementer til tag og ikke-bærende facader. Men inden for de næste 12-24 måneder udvides sortimentet med elementløsninger til bærende facader, lejlighedsskel og etagedæk. Dermed vil Nordic Build kunne tilbyde et komplet præfabrikeret råhus, som i princippet kan tages ned og genopføres et andet sted.

- Vi har brugt lang tid på at markedsmodne produktet. Også længere tid, end vi på forhånd havde regnet med. Men nu går vi ind i en ny fase med Nordic Build og retter vores fulde fokus mod at skabe en profitabel forretning med sorte tal på bundlinjen allerede i år, siger Martin Tholstrup.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder