15 af de 31 medlemmer af byrådet i Aarhus mener, at et udbud af grunden, hvor Nordea vil opføre et højhus i 12-14 etager, skal afvente en samlet plan for hele området.

Ifølge Århus Stiftstidende mener 15 ud af 31 byrådsmedlemmer i Aarhus, at kommunen skal undlade at sende byggegrunden ud mod Nørreport i et udbud, samtidig med at den sender en udviklingsplan for resten af området til offentlig debat.

Venstres Gert Bjerregaard mener, at borgerne langt tidligere skulle have været informeret om planerne og inddraget i processen. Samtidig undrer han sig over, at erhvervsbygningen skal være 12-14 etager højt.

NB! Aarhus: De store projekter. Konferencen afholdes d. 8. marts 2018.

- Som jeg hører det, skal det huse omkring 300 af Nordeas medarbejdere. De vil formentlig kunne være på 4-5 etager, siger Gert Bjerregaard til Århus Stiftstidende.

Sagen har været på dagsordenen i byrådets tekniske udvalg 2 gange, men her har man ikke kunnet træffe en beslutning, så sagen kan komme tilbage til byrådet.

Schmidt Hammer Lassen er hyret til at tegne byggeriet, og Nordea har gennem 1,5 år været i dialog med Aarhus Kommune om projektet.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Fremtidens betonbyggeri

Køge: det store byggeboom frem til 2032

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ungdomsboliger på et modent marked