TDC’s tidligere domicil på 7.900 kvm Aarhus Syd er sat til salg. De nuværende ejere har bedt Newsec Capital Markets team om at sælge den fleksible flerbrugerejendom. Den er 75 procent udlejet og ligger i et erhvervsområde, der ifølge Newsec er i fornyet opblomstring.

Ejendommen, fra 1981 med de røde fuldmurede murstensvægge, blev oprindeligt opført som domicil byggeri til TDC, der dengang hed Jysk Telefon. Gennem tiderne har den arkitekttegnede bygning huset flere store virksomheder såsom Maersk og Nike. Kontorejendommen ligger ifølge Newsec yderst god synlighed i den sydlige del af Aarhus. Løbende er ejendommen renoveret både ind- og udvendigt og fremstår derfor pæn og præsentabel.

Da TDC ikke længere havde brug for domicilet, frasolgte de det til private investorer. I dag er 75 procent af kontorejendommen udlejet til forskellige virksomheder af varierende størrelse inden for kontor og service. De forskellige lejemål er indrettet efter de respektive virksomheders ønsker, med en kombination af storrums- og cellekontorer, mødelokaler med videre.

- Flere af de større lejere har ytret stor tilfredshed med ejendommen og driften heraf, hvilket har resulteret i løbende udvidelser, ikke mindst grundet pladsmangel, og et ønske om at fremtidssikre lejemålene i ejendommen. Et stort plus for nuværende og kommende lejere er også ejendommens nye kantineoperatør, som for nylig indgik en kontrakt, skriver Newsec.

 NB! Jylland: Moms og skat for byg og ejendom - nye regler og afgørelser. Kurset afholdes den 29. august 2018. 

Kontormarkedet i Aarhus buldrer derudaf, og på trods af at der bliver tilføjet flere kontor-kvm til byen, ligger tomgangen for Østjylland fortsat lavt på 7,7 procent. Til sammenligning lå tomgangsprocenten over 9 procent i 4. kvartal 2016.

- I flere år har Aarhus Nord taget opmærksomheden fra Sydbyen, men nu hvor Aarhus længe har haft positive vækstrater, betyder den stigende efterspørgsel færre ledige kontorlejemål, og det får erhvervslivet til at kigge mod Syd. En ny erhvervspark med udsigt til Aarhus Bugt på 7.500 kvm er på vej til at se dagens lys, og alene i 2017 kunne Aarhus tælle 6.000 nye arbejdspladser i kommunen. Stadigt flere danske såvel som internationale virksomheder øjner muligheder i Aarhus Syd og slår sig ned der. Eksempler på større virksomheder, der har etableret deres hovedsæder og aktiviteter i regionen er Arla Foods, Stibo og Stofa, skriver Newsec.

- Der er også adskillige fordele ved at placere sin virksomhed i Aarhus S. For det første er afstanden til centrum kort, og medarbejdere og kunder kan komme til og fra med letbanen på blot 10 minutter. For det andet er der let adgang til motorvejen, og for det tredje er huslejen mærkbart lavere her end i det mere udviklede og etablerede erhvervsområde i Aarhus Nord og Skejbyområdet, skriver Newsec videre.

Ejendommen omfatter 7.875 kvm, hvoraf 2.000 kvm kontorlejemål står ledig. Den er sat til salg til en kontantpris på 80 millioner kr., svarende til et startafkast på 6,86 procent.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS