I starten af 2018 fik Newsec Advisory til opgave at værdiansætte og lægge en exitstrategi for det britiske børsnoterede selskab Ferguson plc’s ejendomsportefølje bestående af 42 individuelle ejendomme i 4 nordiske lande. Nu er den sidste ejendom på 3.400 kvm solgt.

I samarbejde med BNP Paribas Real Estate tog det Newsec Advisory godt et år at formidle og rådgive om salget af Fergusons 42 ejendomme i Danmark, Sverige, Norge og Finland, som blandt andet talte 18 Silvan-ejendomme, 19 tidligere byggemarkeder samt 3 udviklingsprojekter i Danmark og Norge.

Med salget af den sidste ejendom – en eksklusiv kontorejendom fra 2001 i Søborg, hvor Starks koncernhovedsæde har holdt til – er brikkerne faldet på plads. Et vellykket samarbejde på tværs af Norden i Newsec Advisory og et fagligt stærkt team har været afgørende for at løse en opgave i dette størrelsesomfang.

- I Newsec har vi kunnet løfte en opgave som denne takket være vores ekspertise lokalt og ikke mindst vores nordiske setup, som muliggør et samarbejde på tværs af de lande, Newsec er repræsenteret i. Det gælder både i forhold til at facilitere et højt transaktionsniveau og vores store kontaktflade til nationale og internationale investorer, siger Brian Tretow-Loof, Head of Transactions i Newsec Advisory i Danmark.

NB! Nordhavn og Refshaleøen med nyt ø-projekt. Konferencen afholdes d. 7. maj 2019.

Ekspertise i porteføljesalg af investeringsejendomme
Første skridt i Fergusons exitstrategi var en udførlig analyse af den samlede ejendomsportefølje og de underliggende værdier som grundlag for en due diligence undersøgelse. Selvom ejendommene var spredt over hele Norden, kunne Newsec levere en ensartet højkvalitetsanalyse for samtlige ejendomme, som i sidste ende muliggjorde forretningstransaktionen. Ferguson havde kontakt til en projektleder fra Newsec, hvilket gjorde samarbejdet anskueligt og let for kunden.

- Med Newsec som rådgiver har vi været trygge under hele processen af vores porteføljesalg. Det har været utroligt nemt for os som sælger at overlade håndteringen af ejendomshandlerne til et professionelt og serviceminded team, der har formodet at levere et yderst tilfredsstillende resultat på trods af en større, udfordrende opgave med en kort deadline, fortæller Vicegeneraldirektør i Ferguson, Robert Goldsmith.

Som ejendomsrådgiverfirma har Newsec specialiseret sig i at rådgive om det bedst mulige udfald i forbindelse med formidling af ejendomme, herunder sikre den rette værdiansættelse, optimale vilkår og en smidig proces. Et samspil mellem en bred kontaktflade og en dyb specialviden gør, at Newsec som rådgivere kan håndtere komplekse ejendomshandler og herunder alle de led og processer, der vedrører de forskellige ejendomme.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Fremtidens betonbyggeri