I 2022 sættes der gang i nedrivningen af 6 boligblokke i Bispehaven, ligesom El:Con flytter sit hovedkontor. Dermed banes vejen for udvikling af områderne til en sammenhængende bydel.

Bispehaven blev opført i 1969-1973 og består af 871 boliger. Bygningerne er sammensat af 12 blokke på 4 etager, 7 blokke på 7 etager samt 4 lave rækker med 2 etagers rækkehuse og2 fælleshuse. Boligerne har 1-6 værelser med et boligareal mellem 49 -130 kvm.

Området i og omkring Bispehaven står foran en større forvandling i de kommende år. Inden længe skal Aarhus Byråd tage stilling til planerne for byudviklingen, så de kan komme i høring hos aarhusianerne.

JYLLAND Fredede og bevaringsværdige bygninger - nye regler, løsninger og tilskud. Konferencen afholdes den 7. april 2022.

Der er tale om forslag til strategisk udviklingsplan for Hasselhøj: Bispehaven, Ellekær og dele af Hasle samt Helhedsplan for Bispehaven, der allerede er blevet behandlet og godkendt i Magistraten.

- De 2 planer er grundstenen til en helt ny bydel, der er koblet tættere sammen med det øvrige af Aarhus og med nye boliger og kultur- og idrætsfaciliteter, som hele byen kan få glæde af. Samtidigt med at der kommer gang i renoveringen af de almene boliger i Bispehaven og dermed bedre boliger til de nuværende beboere, udtaler borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard.

Plejeboliger for 25 milliarder: Aarhus. Konferencen afholdes den 10. maj 2022.

Begge planer er Aarhus Kommunes og Østjysk Boligs fælles bud på, hvordan Bispehaven og den omkringliggende bydel skal udvikles frem mod 2030.

Ét af grebene er at reducere antallet af almene familieboliger til maximalt 40 procent inden 2030, så områderne får en mere blandet beboersammensætning. Det betyder blandt andet, at 3 høje og 3 lave boligblokke i Bispehaven skal nedrives i perioden 2022-2024.

Nerivningerne giver mulighed for at skabe en ny boliggade med nye boligtyper, som binder området sammen mod Hasle Torv. Derudover bringes flere andre arealer i og omkring Bispehaven i spil.

JYLLAND: Ny trend: Små boliger. Konferencen afholdes den 26. april 2022.

Blandt andet skal grunden, der aktuelt huser El:Cons hovedkontor, lager og transformerstation omdannes. Hovedkontoret og lageret flyttes, og det giver anledning til at omdanne området til boligkvarter med blandede boligtyper. Kvarteret forventes udviklet i flere etaper.

Ellekær huser i dag skole, hal og dagtilbud. Skolen forventes flyttet i 2025, hvor den nye skole i Gellerup er klar. Det åbner for omdannelse af arealerne til boligområde.

Generelt lægges der op til, at boliger i området skal være minimum 120 kvadratmeter store, idet den primære målgruppe er børnefamilier.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den nye Planlov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i København frem til 2030

Køge: det store byggeboom frem til 2032