En ny lokalplan skal bane vejen for, at bevaringsværdige bygninger i Den Hvide Kødby kan erstattes af 3.000 kvm erhverv i 3 etager på Halmtorvet 15 og en 14.000 kvm skole i 3-5 etager med idrætshal på hjørnet af Skelbækgade og Ingerslevsgade.

Både Teknik- og Miljøudvalget og Økonomiudvalget i Københavns Kommune har godkendt, at der udarbejdes en lokalplan for 3.000 kvm erhverv samt en ny skole i Den Hvide Kødby. Byggeønskerne ikke er konkretiserede, men et byggeretsgivende tillæg for skolen forventes udarbejdet i 2019.

På Halmtorvet 15 fastlægges, at bygninger med  bevaringskategori 3 og 6 vil kunne nedrives i forbindelse med udarbejdelse af supplerende og byggeretsgivende lokalplantillæg. I lokalplantillægget vil der blive taget endelig stilling til en eventuel nedrivning på baggrund af en konkret vurdering af hensynet til bevaring over for hensynet til den fremtidige udformning og anvendelse.

NB! Den nye planlov – For kommuner. Kurset afholdes d. 10.-11. april 2018.

På hjørnet af Skelbækgade og Ingerslevsgade vil lokalplanen muliggøre nedrivning af 2 bygninger med bevaringskategori 3 samt bygninger med bevaringsværdi 4-6 og bebyggelse, der indgår i bevaringsværdig sammenhæng. Der muliggøres nedrivning, fordi der aktuelt er ønske om at anvende grunden til skolebyggeri, oplyses det.

Forvaltningen lægger vægt på det samfundsmæssige hensyn om at tilvejebringe tilstrækkelig skolekapacitet, samt på at bygningerne ikke har væsentlig betydning for fortællingen om Kødbyen som nationalt industriminde.

Den Hvide Kødby er ejet af Københavns Kommune og omfatter inklusive de 3.000 kvm erhverv samt den nye skole 76.500 kvm byggeri. Hovedparten af Den Hvide Kødby – inklusive torve og pladser – blev fredet i 1995/96-99 som et af den tidlige funktionalismes hovedværker. Øvrige bygninger er bevaringsværdige eller indgår i bevaringsværdig sammenhæng.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Fremtidens betonbyggeri

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den nye Planlov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.