Det 10.400 kvm store byggeri er skabt i samarbejde med GPP Arkitekter, Nerd Architects, Sloth Møller rådgivning og byMunch by- og landskabsdesign.

Borgere, lærere og elever i Ikast-Brande Kommune har fået en ny skole, der samtidig fungerer som kulturhus. Navnet er Artium, og 650 elever på folkeskoledelen har netop taget den i brug til skolestart.

Bygningen rummer blandt andet hovedbibliotek, borgerservice, lokal politistation, tandpleje, sundhedspleje og SFO og musikskole. Ligesom lokalhistorisk arkiv ikke må glemmes.

Skolebyggeri - erfaringer og visioner. Konferencen afholdes den 9. november 2021.

Skolen har indskoling, mellemtrin og udskoling, og den er indrettet med klasselokaler og læringsrum, der tager individuelle hensyn til kreativ leg, fordybelse og til børn med særlige behov.

- Vi har stor erfaring med at bygge skoler, men netop denne skole er noget ud over det sædvanlige med hele kulturhusdelen også, siger senior projektchef i NCC, Klaus Egeskov Nielsen.

Silkeborg: De store projekter. Konferencen afholdes den 24. marts 2022.

Byggeriet er beklædt med tegl i stueplan og træ på 1. og 2. etage, hvilket begrænser CO2 aftrykket. Træet er Thermowood fra Frøslev Savværk. Samtidig har skolen grønne tage og taghaver med mulighed for opsamling af regnvand. Sundt indeklima bliver skabt med lyse lokaler med ventilation og god akustik, ligesom energiforbruget bliver dækket af fjernvarme og solceller. Samlet er byggeriet på 10.400 kvm.

- Arbejdet er foregået i en rigtig god ånd og et godt samarbejde. Undervejs har der været nogle komplikationer med undergrunden, men det blev håndteret flot, og vi er stolte af, at det hele er afleveret til tiden i høj kvalitet både i materialevalg og gennemførelsen, siger projektleder Stig Steen Petersen fra Ikast-Brande kommune.

Viborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 30. marts 2022.

Artium blev afleveret tidligere på sommeren, så der har været tid til at indrette skolen før skolestart. Siden er der blevet arbejdet på udearealerne.

NCC har bygget projektet i totalentreprise for 158,5 millioner kr. Byggeriet blev sat i gang i oktober 2019.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.