Priserne på lejligheder i København og Frederiksberg er steget markant, selv om grebet er blevet strammet om køberne i de 2 kommuner – i Aarhus stiger priserne mindre. Omegnskommuner oplever store prisstigninger.

For lejlighedsejerne i Frederiksberg Kommune har perioden fra maj 2016 til maj 2017 været den næstbedste set over de seneste 5 års konstante optur. En lejlighed på 80 kvm er i snit steget 280.000 kr. Det samme gælder i København, hvor en lejlighed er steget 272.000 kr., hvilket er det samme som fra 2014 til 2015 og kun overgået af 2012-2013. Det viser de seneste salgspriser for hele markedet fra Boligsiden og Home.

Generelt er stigningstakterne procentvis lavere end i starten af 5 års perioden, men stigninger nu kommer oven i markant højere priser.

De 2 kommuner er defineret som vækstområder, hvor bankerne skal udvise særlig forsigtighed, og hvor der i starten af 2016 er indført særlige retningslinjer omkring forsigtighed i kreditgodkendelse samt krav til udbetaling (indført i 2015 og gælder alle landets kommuner).

- Det er et udtryk for, at de "gode" og kendte postnumre i hovedstaden er meget attraktive for køberne, for der er fortsat mange, og det ses også for lejeboligerne, hvor markedslejen også er steget meget, siger Mads Ellegaard, relationschef i Home.

NB! Boligudvikling i København 2017-2027. Konferencen afholdes d. 12. september 2017.

Også Aarhus står på listen over vækstområder, hvor bankerne og realkreditinstitutterne stiller ekstra skrappe krav til køberne. En lejlighed i Aarhus er steget med under det halve af i hovedstaden, 114.000 kr., og det er også kun den 3. højeste stigning set over de seneste 5 år og mindre end sidste år.

- Aarhus har slet ikke fulgt med i samme tempo som hovedstaden de seneste 5 år, og nu tyder det på, at prisstigningerne i Aarhus sker noget mere afdæmpet, siger Mads Ellegaard.

Salgspriserne er opgjort for eksisterende lejligheder – og altså uden projektsalg som der også opføres en del af i begge byer.

De kraftige prisstigninger kan også ses meget tydeligt på lejlighederne i særligt omegnskommunerne til hovedstaden. Flere af disse kommuner er også defineret som vækstområder, hvor bankerne skal udvise særlig forsigtighed. Eksempelvis er priserne i Rødovre steget med 98 procent. For en ejerlejlighed på 80 kvm svarer det til, at den nu koster over 1 million kr. mere end for 5 år siden.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Ny udbudslov KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den nye Planlov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder