Næsten hvert 10. hus blev i oktober 2020 solgt for et højere beløb end udbudsprisen. Det er en fordobling i forhold til andelen i oktober sidste år. Og for ejerlejlighederne er andelen endnu højere, viser nye tal fra Boligsiden.

Et tydeligt tegn på den usædvanlige aktivitet, der i øjeblikket ses på boligmarkedet, er antallet af købere, der er villige til at betale mere end udbudsprisen. For dem bliver der flere og flere af, viser nye tal fra Boligsiden.

I oktober måned blev 9,5 procent af alle de solgte villaer og rækkehuse solgt til en pris, der var højere end den oprindelige udbudspris. Det er den største andel, der er registreret siden 2011, hvor Boligsiden begyndte at føre statistik. Det er samtidig en fordobling i forhold til oktober sidste år, hvor kun 4,7 procent af alle husene blev solgt på overbud.

- Vi ser i øjeblikket usædvanligt mange hushandler samtidig med, at det samlede udbud daler. Det gør det sværere for køberne at finde præcis den bolig, som de leder efter. Når drømmeboligen så viser sig, er de derfor villige til at betale et større beløb for at sikre sig, at huset bliver deres, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Igennem de sidste år har andelen af huse solgt på overbud ligget omkring de 4-5 procent.

Ny trend: Små boliger. Konferencen afholdes den 21. januar 2021.

- Det er meget usædvanligt, at vi nu ser, at hvert 10. hus bliver solgt for mere end udbudsprisen. Men der kommer flere købere til markedet, og dem som har været på udkig længe, er efterhånden rimelig afklaret omkring deres ønsker og krav til boligen. Derfor er de også klar til at handle hurtigt og til at tage ekstra værktøjer i brug, når de finder det rigtige hus i et forsøg på at sikre sig handlen, siger Birgit Daetz.

Det er dog ikke kun husene, der er i høj kurs. En stigende andel af ejerlejligheder bliver også solgt til overpris.

I oktober var det hele 12,8 procent af alle solgte ejerlejligheder, der blev solgt til mere end udbudsprisen. Til sammenligning lå andelen i oktober sidste år på 7,2 procent.

- Vi skal tilbage til foråret 2015 for at finde en lignende situation. Dengang blev der sat rekord, da 13,8 procent af lejlighederne blev solgt på overbud. Det var lige efter rentefaldet, der fik salget af ejerlejligheder til at stige meget. Men målt i faktiske handler er vi på niveau med dengang, forklarer Birgit Daetz.

Tilbage i april 2015 var det 214 ejerlejligheder ud af i alt 1.552 solgte, der blev handlet til en højere pris end udbudsprisen. Nu i oktober 2020 er det 218 lejligheder ud af i alt 1.706 solgte, der er solgt på overbud.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligudvikling i Jylland

Boligudvikling i København frem til 2030

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter