Entasis har 27.000 kvm byggeri på tegnebrættet på bestilling fra MT Højgaard. Projektet omfatter 100 ungdomsboliger, 200 almene boliger og 2.000 kvm erhverv.

MT Højgaard ønsker at opføre en bebyggelse med 25.000 kvm boligerareal svarende til 300 boliger, herunder 100 støttede ungdomsboliger og et mindre antal udslusningsboliger, der opføres i samarbejde med KAB på A.C. Meyers Vænge. Planen rummer derudover mulighed for 2.200 kvm nyt serviceerhverv udover de 6.400 kvm eksisterende erhverv, der forventes bibeholdt.

Entasis har sat stregerne til projektet, som omfatter punkthuse med bolig og erhverv, samt en rækkehusbebyggelse. Højden af de forskellige bebyggelser i planen varierer fra 1-6 etager, og den samlede bebyggelsesprocent bliver på 140.

NB! Byudvikling for 35 milliarder i Sydhavn 2016-2026. Konferencen afholdes d. 11. november 2015.

Den gældende lokalplan
fastlægger det aktuelle planområde til industri og serviceerhverv med en maksimal bebyggelsesprocent på 110, og der er derfor blevet udarbejdet et forslag til et tillæg til den gældende lokalplan. Forvaltningen udtrykker sig positivt over for projektet.

-
Begrundelsen for en øget bebyggelsesprocent i området er til stede, fordi området ligger inden for en gangafstand på 400-600 meter i forhold til Sydhavn Station, tæt på Teglværkshavnen samt tæt på handelsmuligheder. Forvaltningen vurderer, at den øgede tæthed vil være arkitektonisk velbegrundet og vil kunne bidrage til mere liv i området, lyder det således.

Teknik- og miljøudvalget skal tage stilling til projektet på et udvalgsmøde den 24. august 2015. Hvis udvalget godkender projektet, skal det i offentlig høring, hvorefter det kan endeligt vedtages i Borgerrepræsentattionen i marts 2016.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Fremtidens betonbyggeri

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS