Pris- og leveringsproblemer på byggematerialer fylder meget i byggebranchen, men havde kun mindre effekt på resultaterne hos MT Højgaard i 1. kvartal.

MT Højgaard Holding koncernen har netop offentliggjort rapporten for 1. kvartal 2022. Omsætningen steg 25,5 procent til 1,9 milliarder kr. Den organiske vækst var cirka 6,5 procent.

Driftsresultatet før særlige poster blev 31 millioner kr. mod 14 millioner kr. i 1. kvartal 2021. Overskudsgraden steg 0,6 procentpoint til 1,6 procent. MT Højgaard Danmark og Enemærke & Petersen leverede hovedparten af fremgangen, mens Scandi Bygs resultater blev dårligere som følge af lavere aktivitet.

Jylland: Syn og skøn - konfliktløsning ved byggeprojekter. Kurset afholdes den 14. juni 2022.

- Vi skabte de ventede resultater og fik en solid ordreindgang i 1. kvartal, hvor vi var i stand til at håndtere de historiske prisstigninger på byggematerialer og de tiltagende problemer med levering. Men de vanskelige markedsforhold kræver megen fokus, og i flere projekter har vi skullet finde alternative materialer eller leverandører. Vi forbereder os på, at problemerne varer ved, og vi har en tæt, løbende dialog med bygherrer, leverandører og andre partnere om at iværksætte afhjælpende initiativer i tide. Men risikoen er tiltagende, udtaler koncernchef Henrik Mielke.

Koncernens samlede ordrebeholdning steg 30 procent til 10,8 milliarder kr. Hertil kommer vundne, men endnu ikke kontraherede ordrer til en værdi af 3,5 milliarder kr. og de fremtidige opgaver under de strategiske partnerskaber med en samlet potentiel værdi på 6-7 milliarder kr.

Forretningsenhederne kontraherede i 1. kvartal nye, ubetingede ordrer til en værdi af godt 1,9 milliarder kr. Ordreindgangen var 7,4 procent højere end i 1. kvartal 2021. MT Højgaard Danmark leverede det største bidrag til væksten med en ordreindgang på 869 millioner kr.

Køge: De store projekter. Konferencen afholdes den 31. maj 2022.

Efter en periode med svag ordreindgang indgik Scandi Byg aftaler om nye ordrer for 201 millioner kr. Scandi Byg blev også udpeget som totalentreprenør i den nye bydel Fælledby i København, hvor en endelig ordre ventes kontraheret i løbet af 2022.

Forventningerne til 2022 er uændrede i forhold til udmeldingen i årsrapporten for 2021. Risikoen for, at pris- og leveranceproblemer kan påvirke koncernens projekter og resultater er dog tiltagende. Omsætningen ventes uændret at blive i niveauet 8,0-8,2 milliarder kr., og driftsresultatet før særlige poster ventes uændret at blive i niveauet 250-275 millioner kr. Indtjeningen ventes fortsat at blive højest i 2. halvår 2022.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Fremtidens betonbyggeri

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS