En karakteristisk bygning i centrum af København får nyt liv, når MT Højgaard Danmark renoverer Knud Højgaards Hus på Kultorvet for Knud Højgaards Fond.

MT Højgaard Danmark har indgået en aftale med Knud Højgaards Fond om renovering af Knud Højgaards Hus på Kultorvet i hjertet af København. Bygningen, der blandt andet har rummet Niels Brock Copenhagen Business College og før da Københavns Hovedbibliotek, bliver indrettet til retail i stueetagen og kontorer på 1. til 5. sal.

- Vi er meget glade for og stolte over at have fået opgaven med at renovere Knud Højgaards Hus. Det er til dato årets største renoveringsprojekt. Målet er at hæve huset til en helt anden moderne standard, siger seniorprojektchef Morten Steen Steensen fra MT Højgaard Danmark.

Bygningskortlægning forud for renovering og nedrivning. Kurset afholdes den 16. november 2021.

Bygningen er opført i årene 1955-57 og var efter tidens standarder meget moderne. Blandt andet var de præfabrikeret chok-betonelementer, som bygningen er opført ved hjælp af, noget helt nyt. Efter at have været udsat for vind, vejr og forurening i godt 65 år er betonfacaden dog nu moden til en udskiftning. De nuværende betonfacader bliver derfor fjernet og erstattet med en mere miljøvenlig sandstensfacade.

- Udover at forsyne bygningen med en ny flot og tidssvarende facade i sandsten bliver ejendommen samtidig renset for tidligere tiders brug af diverse miljøskadelige materialer. Hensigten er at gøre stueetagen til et attraktivt handelsmiljø og transformere resten af husets fem etager om til helt moderne kontorer, siger Sten Scheibye, der er formand for Knud Højgaards Fonds bestyrelse.

Fredede og bevaringsværdige bygninger - nye 2021-regler, løsninger og tilskud. Konferensen afholdes den 3. november 2021.

I dag står bygningen som råhus, strippet for alt tidligere interiør. Med renoveringsprojektet får MT Højgaard Danmark opgaven med at føre bygningen frem til det, der kaldes ”white box” – altså et stort set færdigt byggeri, men hvor beslutningerne om den sidste indretning med eksempelvis endelig ruminddeling, farver på væggene og gulvbelægning aftales efterfølgende mellem bygherren og de nye lejere.

Den samlede entreprisesum på renoveringen lyder på 180 millioner kr. Derudover kommer lejemålsindretningen, som MT Højgaard Danmark også forventer at ville byde ind på at udføre.

Renoveringen af Knud Højgaards Hus er tegnet af Danish Architect Group, bygherrerådgiver er Emcon, og Rambøll er rådgivende ingeniør og arkitekt.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Ny udbudslov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter