Moesgaard Museum sælger restaurantbygninger fra og beholder fredet vandmølle.

Moesgaard Museum sætter de idylliske restaurantbygninger ved Skovmøllen til salg. Museet beholder dog selv den fredede vandmølle.

Restauranten på Skovmøllen har været forpagtet ud gennem mange år, mens museet har drevet selve møllen, hvor man ved særlige lejligheder har kunnet se det gamle mølleværk køre. Det er Moesgaards plan at fortsætte de aktiviteter efter en restaurering af møllen.

Jylland: Køb og salg af ejendom - Due Diligence. Kurset afholdes den 18. maj 2021.

I forbindelse med ophør af den hidtil gældende forpagtningskontrakt, der udløber i december 2020, ønsker Moesgaard Museum at sikre, at der også fremover kan være restaurant ved Skovmøllen uden, at museet fortsat skal stå som bygningsejer.

- Vi har arbejdet med det her igennem flere år, og vi gør det, fordi vi er sikre på, at det vil være bedst for Skovmøllen og dens mange besøgende, at vi laver en deling, hvor museet koncentrerer sig om den historiske formidling, og vi får nogle nye ejere til restauranten, som har det, som deres hovedfokus, siger direktør på Moesgaard, Mads Kähler Holst.

JYLLAND: Fredede og bevaringsværdige bygninger - nye 2021-regler, løsninger og tilskud. Konferencen afholdes den 7. april 2022.

- Vi har været meget opmærksomme på, hvordan vi håndterer et frasalg bedst muligt af hensyn til både stedets historie og helhed. Vi har brugt lejligheden til at sikre endnu bedre end før, at Skovmøllen bevarer sin karakter og fortsat fungerer som restaurant ved at supplere fredningen af bygningerne med servitutter og en ejerforening, siger Mads Kähler Holst.

Salget af restaurantbygningerne ved Skovmøllen varetages af EDC Erhverv Poul Erik Bech i Aarhus. Ifølge EDC omfatter ejendommen 178 kvm bygninger, og ejendommen omfatter ifølge Tingbogen en 3.750 kvm stor grund.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i København frem til 2030

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked