Virksomheden Mobilhouse har udviklet et nyt, mobilt boligsystem med studieboliger på 21,6 kvm, der kan stables i op til 3 etager. De første 32 studieboliger opføres i Kalundborg.

Mobilhouse har udviklet et mobilt boligsystem med boliger på 21,6 kvm, hvor alle boliger indeholder et stort opholdsrum inklusive eget køkken samt eget bad/toilet. Systemet kan stables i op til 3 etager, og kan derfor give mange studieboliger i byen, hvor manglen er størst og pladsen måske er knap.

Ifølge direktør i Mobilehouse, Benny Møller, er huslejepriser på mellem 3600-3850 kr. realistiske, og første projekt er allerede på vej i Kalundborg, hvor der opføres 32 boliger i 2 etaper. Boligerne er nybyggede og måler 3,6 x 6 meter. De kan kombineres på forskellige måder og danne en samlet boligenhed.

- Vi har udarbejdet et koncept, der giver en tilfredsstillende forrentning af den investerede kapital i perioden, siger direktør Benny Møller.

- Vores koncept indebærer, at vi fjerner boligerne igen, når projektet nedlægges. Boligerne kan herefter renoveres og genbruges anden steds, fortsætter han.

Boligerne fra Mobilhouse kan beklædes med en sammenhængende facade hele vejen rundt, så boligerne indgår naturligt i omgivelserne og ikke stikker ud som en midlertidigt barak- eller containerby. Det giver ifølge Benny Møller et mere sammenhængende bybillede, når de midlertidige boliger kan blive en del af omgivelserne i 10 år.

Den enkelte kommune behøver ikke at have penge op af lommen for at garantere studieboliger. Mobilhouse A/S er sikre på, at der findes en række investorer, der vil være med til at løse det problemet.

- Vi opfordrer derfor kommuner og investorer til at se mulighederne i den nye planlov, og dermed være en aktiv medspiller i at løse studieboligproblemet. Mobilhouse er klar til at indgå i dialog, siger direktør Benny Møller.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Stormflodssikring af by- og landområder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligudvikling i Jylland