Ejendomsselskab med base i København købte for godt 11 år siden 11.600 kvm af tidligere slagterigrund for 10 millioner kr. Nu har selskabet fået grønt lys til at bygge hotel, boliger og dagligvarebutik på grunden.

Byrådet i Viborg har endeligt vedtaget lokalplanen (PDF) for den del af slagterigrunden i Bjerringbro, som i februar 2008 blev købt af Ejendomsselskabet Casa Nord for 10 millioner kr.

Dog er planen blevet ændret på en række punkter, da der i nogle høringssvar er blevet udtrykt bekymringer over skyggepåvirkinger fra nybyggeriet.

- Og vi har lyttet til det. Projektet er blevet justeret lidt ind, så det både imødekommer bygherre, og de, der har givet høringssvar, sagde medlem af Teknisk Udvalg, Martin Sanderhoff (S) på byrådsmødet, hvor lokalplanen blev endeligt vedtaget.

Lokalplanen strækker sig over et 11.600 kvm stort område, og omfatter ejendommen Østergade 8 midt i Bjerringbro.

Nord for området ligger et boligområde med 4 punkthuse i 5 etager på en del af slagterigrunden, som allerede er udvikles. Således er Boligselskabet Sct. Jørgen i gang med at opføre det 5. og sidste punkthus på grunden.

Mod vest ligger Bjerringbro Station, busstation og bymidte. Syd for området ligger blandt andet Grundfos og kontormøbelfabrikken Holmris B8 på den anden side af jernbanen, som løber mellem Struer og Langå. 

NB! Randers: De store projekter 2020-2030. Konferencen afholdes d. 2. april 2020.

- Der er ingen tvivl om, at det bliver en del af byens ansigt mod de togrejsende. Så herfra skal der lyde en opfordring til både bygherren og vores egen forvaltning: Husk nu at bruge vores arkitekturpolitik, så det bliver et pænt byggeri, sagde Martin Sanderhoff på byrådsmødet.
 
Området bliver i lokalplanen opdelt i 3 delområder. Den vestlige del af lokalplanens område på 3.950 kvm vil kunne rumme flere centerfunktioner som erhverv og hotel samt boliger, mens den centrale del af lokalplanområdet på 3.350 kvm udlægges boligformål. Den østlige del af lokalplanens område på 4.300 kvm udlægges ligeledes til boliger. Dog må der maksimalt opføres 24 boliger i den østlige del af området.

Bebyggelsens højde inden for området varieres med mellem 2 og 5 etager så byggeriet tilpasses den omkringliggende bebyggelse. I alt kan der bygges omkring 10.500 kvm i lokalplanområdet. Lokalplanen giver mulighed for, at der kan etableres i alt 1.500 kvm butikker til dagligvarehandel/udvalgsvarehandel. 
 
Ifølge Viborg Stifts Folkeblad blev udviklingen af slagterigrunden i Bjerringbro skudt i gang for 10 år siden. Dengang var det Kirk ejendomme der sammen med Boligselskabet Sct. Jørgen stod i spidsen for omdannelsen, som siden involverede både Buus Ejendomme og altså også Casa Nord.
 
Bag Casa Nord, som blev stiftet i 2004, står Torben Røsler. Ejendomsselskabet kom ud af regnskabsåret 2017/18 med et resultat på knap 16 millioner kr. mod 31 millioner kr. året før. Selskabet har på kort sigt en målsætning om at opføre 100-150 boliger om året rettet mod det private marked.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Fremtidens betonbyggeri

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den nye Planlov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS