Den 13. maj 2015 åbner et midlertidigt, eksperimenterende bymiljø i FredericiaC, som opbygges af 12 kvm store, ombyggede skibscontainere.

Den midlertidige by er døbt ”C-byen” med  reference til bymiljøets fysiske rammer, som bygges op af containere. Den midlertidige by skal danne ramme om udviklingen af eksperimenterende, innovative og kreative aktiviteter.

- Hvis du mangler et sted at føre en idé ud i livet, så tilbyder C-byen nogle meget fleksible og dynamiske rammer. Det eneste krav er, at du bidrager til fællesskabet og livet i C-byen, siger Louise Bjerre, udviklingskonsulent i FredericiaC.

NB! Det Nye Bygningsreglement BR15 (Jylland). Seminaret afholdes d. 3. juni 2015.

En container har et areal på 12 kvm og det er muligt at sætte 2 containere sammen til mere pladskrævende aktiviteter. Det koster ikke noget at bruge containerne, ud over forbrug af el og vand, og det er både muligt at booke sig ind på dagsbasis og for længere perioder.

De første af i alt 8 containere bliver sat op, når de nødvendige tilladelser er på plads – forventeligt omkring den 1. maj 2015. Containerne placeres på en måde, som skaber et nyt byrum, hvor der er plads til byliv og fællesskab mellem brugerne af C-byen, Fredericias borgere og byens besøgende. Går alt efter planen, åbner C-byen den 13. maj, hvor det første af i alt 5 krydstogtskibe i 2015 anløber Lillebæltskajen i FredericiaC.

- Vi er allerede i dialog med flere, som gerne vil benytte en container i forbindelse med det første krydstogtanløb, for eksempel til midlertidige butikker og udstillinger. Der er stadig ledige containere til åbningsdagen, så vil du være med fra starten, så kontakt os hurtigst muligt, siger Louise Bjerre.

NB! Udvikling af byrum - idé, eksekvering og perspektiver. Konferencen afholdes d. 10. september 2015.

Udviklingen af C-byen er baseret på et forslag fra 2 unge fredericianere, Anders Rytter og Mark Hjort. Sammen med FredericiaC og flere andre lokale ildsjæle er ideen blevet videreudviklet, så den nu er klar til realisering. Fremadrettet vil udviklingen af aktiviteterne og bymiljøet i C-byen ske sammen med alle dem, der har lyst til at være med. Grow Your City, skaterrampen og legepladsen ”Legebro mellem tro” er eksempler på andre aktiviteter, som er skabt i samarbejde med byens ildsjæle.

- Med etableringen af C-byen ønsker vi at skabe et attraktivt by- og havneliv omkring Gl. Havn, der kan binde FredericiaC og handels- og bylivet i bymidten bedre sammen. Det kan også understøtte udviklingen af et levende handelskvarter med cafeer og restauranter ud til havnepromenaden, sådan som det er tænkt i udviklingsplanen for FredericiaC, siger Louise Bjerre.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Stormflodssikring af by- og landområder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ny udbudslov KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Fremtidens betonbyggeri

Køge: det store byggeboom frem til 2032