Kulturminister Mette Bock afsætter nu 8,7 millioner kr. til øget vedligeholdelse af fortidsminder og ruiner i Danmark. Problemer med forfald er flere steder så stort, at der er brug for hurtigt at styrke vedligeholdelsen, mener ministeren.

Siden 1983 er der gennemført undersøgelser af fortidsminderne og ruinernes tilstand i Danmark, og der afsat en fast bevilling på 1,4 millioner kr. til den løbende drift og vedligeholdelse, som administreres af Slots- og Kulturstyrelsen.

Kulturministeren har besluttet at afsætte 8,7 millioner kr. på det kulturelle udlodningsaktstykke i 2019 til at styrke vedligeholdelsesarbejdet og indhente efterslæb på vedligeholdelsen.

NB! Fredede og bevaringsværdige bygninger - regler, løsninge og tilskud. Konferencen afholdes d. 28. maj 2019.

- Der er et stort antal ruiner spredt ud over hele Danmark, som – praktisk talt – ligger i ruiner. De udgør en uvurderlig del af den danske kulturarv og historie, og derfor har jeg besluttet at prioritere yderligere midler til vedligeholdelsen – som supplement til den eksisterende bevilling på finansloven, siger kulturminister Mette Bock.

Der er i Danmark registeret 1.200 monumenter fra historisk tid, herunder både ruiner, helligkilder og voldsteder, som skal vedligeholdes for at kunne bevares for eftertiden. Heraf er 91 ruiner udvalgt på grund deres helt særlige behov for vedligeholdelse.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

Ungdomsboliger på et modent marked

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i København frem til 2030

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS