I de 3 første kvartaler af 2020 voksede Horsens Kommune med 800 nye tilflyttere, og tendensen ser ud til at fortsætte også resten af året.

Også i 2020 valgte rigtig mange at pakke flyttekasserne og bære dem ind i et nyt hjem i Horsens Kommune, hvor der igen var gang i salget af byggegrunde.

- Vi venter lige nu på tallene for det sidste kvartal fra Danmarks Statistik, men vores egne tal tyder på, at vi lander på omkring 1.200 tilflyttere i 2020, siger Mette Munk Lauritsen, salgskonsulent og bosætningsguide i Horsens Kommune.

Til trods for, at Covid-19 satte sit tydelige præg på store dele af 2020, havde hun ikke mindre at se til i året, der gik. Interessen for at flytte til kommunen har stadig været høj - og den har spredt sig til nye dele af landet.

- Vi oplever fortsat en stor interesse fra købere i Østjylland, men i 2020 har jeg også hjulpet rigtig mange tilflyttere fra Fyn og Sjælland med at finde den helt rigtige byggegrund eller det rette område at finde en lejlighed eller hus i. Horsens er bare kommunen, man flytter til, hvis man vil bo i Jylland, siger Mette Munk Lauritsen.

Fredericia de store projekter. Konferencen afholdes den 14. april 2021.

En status over grundsalget i 2020 viser, at der blev solgt 153 kommunale byggegrunde. I Horsens Kommune er der hele tiden fokus på at møde mulige tilflyttere, hvor de er, og det har båret frugt også på Fyn og Sjælland.

Mette Munk Lauritsen oplever, at tilflytterne har interesse for hele kommunen, og hun har blandt andet solgt byggegrunde i Horsens, Gedved, Egebjerg, Sdr. Vissing og Nim. Omkring påske er cirka 80 nye byggegrunde i Nørrestrand og Hatting klar til salg, og flere følger til efteråret.

- Til påske skyder vi Horsens Bygger 2021 i gang i den nye udstykning Kvistvænget i Hatting, hvor vi også har grunde på Valborgs Vænge på vej. Vi har hele tiden fokus på at holde gang i byggemodningen af nye grunde, så vi kan følge med den store efterspørgsel, siger Mette Munk Lauritsen.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS