Martin Elkjær fra Navitas Rådgivende Ingeniører og Henrik Hansen fra AL2bolig taler om Danmarks største tagbaserede solcelleanlæg på konferencen "Almene boliger til 10 milliarder i AARHUS", som afholdes på Helnan Marselis Hotel den 6. februar 2018.

Langkærparken i Tilst producerer nu strøm til eget forbrug med Danmarks største tagbaserede solcelleanlæg. Med installationen af solceller på de 34 boligblokke realiseres et overskud på 9.000 kr. per boligblok efter første driftsår. Navitas Rådgivende Ingeniører med speciale i vedvarende energi har været bygherrerådgiver for AL2bolig.

Hvordan er økonomien bag anlægget og hvordan lever man med de skiftende regler for tilskud? Hvordan dimensionerer man solcelleanlæg?

NB! Almene boliger til 10 milliarder i AARHUS. Konferencen afholdes d. 6. februar 2018.

Generelt ønsker man at opføre op mod 500 nye almene boliger om året i Aarhus. Omkring 110.000 personer står på venteliste til en almen bolig, og eftersom Aarhus vokser med 4.000 mennesker om året, er efterspørgslen på almene boliger stærkt stigende. Aarhus' boligpolitiske strategi går blandt andet ud på, at en del af de boliger, der bliver bygget, er almene boliger.

Formålet er at undgå, at rige og fattige i stigende grad grupperer sig hver for sig, samt at give folk med almindelige indkomster mulighed for at bo i nogle af de attraktive boligområder. Et eksempel herpå er prestigebyggeriet Lighthouse på havnen, der rummer 55 almene boliger. Almene boliger bliver derfor en vigtig faktor i de store nye byudviklingsprojekter i blandt andet Lisbjerg, Risskov og Elev.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Stormflodssikring af by- og landområder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS