Marselis Ejendomme, som indtil december 2015 ejede 45 procent af selskabet bag Z-Huset på Aarhus Ø, er efter en årelang overlevelseskamp gået konkurs. Det senest offentliggjorte regnskab - for 2014 - viste en negativ egenkapital på 61,6 millioner kr.

Marselis Ejendomme blev ifølge JP Aarhus erklæret konkurs den 22. januar 2016 efter i årevis at have kæmpet for overlevelse. Særligt manglende salg af ejendomme samt problemer med opførelsen af Z-Huset fremhæves i selskabets regnskaber som årsag til de seneste års underskud.

Advokat John Sommer Schmidt, partner i Gorrisen Federspiel, og Jørgen Hauschildt, partner i Bech-Bruun, er kuratorer i konkursboet.

NB! Aarhus investerer 81 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 9. marts 2016.

- Vi skal realisere aktiverne så godt som muligt. Det har generelt været nogle svære år at drive ejendomsvirksomhed, og det har været en af udfordringerne, siger John Sommer Schmidt til JP Aarhus.

Derudover skal kuratorerne også se nærmere på omstændighederne omkring salget af Marselis Ejendommes andel på 45 procent i selskabet Cosma Holding, som står for byggeriet af det 24.000 kvm store boligbyggeri Z-Huset på Kystpromenaden i byudviklingsområdet Aarhus Ø.

NB! Jylland: Tagboliger i eksisterende ejendomme - planlægning og løsninger. Konferencen afholdes d. 6. april 2016.

Johnny Bihl, der er direktør SE Ejendomme og Cosma Holding, ønsker over for JP Aarhus ikke at komme nærmere ind på, hvordan ændringerne i ejerkredsen i Cosma Holding kom i stand.

- Jeg synes bare, at du skal forholde dig til, at SE Ejendomme ejer det 100 procent nu, siger Johnny Bihl til avisen.

NB! Jylland: 2016-Bygningsreglementets nye krav. Seminaret afholdes d. 1. marts 2016.

Byggeriet af Z-Huset finansieres af projektets totalentreprenør A. Enggaard samt af Nordea. Ifølge Johnny Bihl får Marselis Ejendommes konkurs ingen betydning for projektet, som ellers lå stille i en 5-årig periode i kølvandet på finanskrisen.

Byggeriet blev genoptaget i efteråret 2014, og Kristian Voldsgaard, indehaver af Danbolig Aarhus City, fortæller JP Aarhus, at 2/3 af de 59 lejligheder i 1. etape er solgt, ligesom 10 af de 82 lejligheder i 2. etape er solgt. De i alt 142 lejligheder i det 4-6 etager høje byggeri vil størrelsesmæssigt variere mellem 67 og 240 kvm, og priserne spænder fra 2,9 til 14 millioner kr.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Den nye Planlov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

Servitutter og lokalplaner KURSUS