Allerede i år vil byggeriet af Lynetteholm mellem Nordhavn og Refshaleøen gå i gang. Lovforslaget fremlægges i Folketinget til marts - det er nu sendt i høring.

Lovforslaget giver Udviklingsselskabet By & Havn lov til at:
* anlægge Lynetteholm ved at opfylde et areal i Københavns Havn,
* anlægge et modtageanlæg til nyttiggørelse af ren og forurenet jord på Refshaleøen,
* anlægge en adgangsvej fra Prøvestenen til modtageanlægget på Refshaleøen, der går via Kraftværkshalvøen, omfattende en dæmning nord for Prøvestenen, en dæmning med tilhørende oplukkelig bro øst for Margretheholm Havn og en vejdæmning på ydersiden af Refshaleøen mod øst,
* benytte et eksisterende areal på Kraftværkshalvøen til arbejdsareal med tilhørende arbejdskaj,
* foretage uddybning af sejlrenden i Kronløbet og syd for Middelgrunden,
* foretage klapning af materiale i Køge Bugt.

Der pågår i øjeblikket 2 offentlige høringer af miljøkonsekvenserne ved halvøen Lynetteholm. Desuden kommer der en redegørelse om hele byggefasen, kaldet implementeringsredegørelsen, i offentlig høring i februar måned.

Loven træder i kraft 1. juli 2021.

Balladen

Efter at Lynetteholm her i udviklingsfasen blev skubbet over mod Refshaleøen forventes der ikke så stor ballade med beboerne på Langelinie og i Nordhavnen. Derfor kommer der størst opstandelse over vejen og dæmningen fra Prøvestenen til spidsen af Refshaleøen, hvor jorden skal hældes i havnen de næste 20 år: Et af Danmarks største nyere boligbyggerier, Margreteholm, får ødelagt udsigten og får larmende lastbiler som kørende naboer.

I lovforslaget står der da også:

I medfør af § 8, kan ministeren samtidig fastsætte regler om, at Udviklingsselskabet By & Havn skal tilbyde kompensation til beboere, som kan udsættes for gener som følge af reglerne. Transportministeren kan herunder fastsætte regler om kredsen af de berettigede, størrelsen af kompensationen, udbetaling, frister, renter m.v.

og

Udviklingsselskabet By & Havn skal tilbyde beboere, der er særligt udsat for gener ...., genhusning eller overtagelse af deres bolig.

 


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ungdomsboliger på et modent marked