Med fokus på en imødekommende arkitektur og stor erfaring indenfor det private og almene boligsegment har Mangor & Nagel Arkitekter vundet udbuddet om at udvikle sidste etape af Postbyen på DSBs tidligere grund på Carsten Niebuhrs Gade 10.

Efter en veloverstået udbudsproces med Danica Ejendomme og DSB Ejendomsudvikling som fælles bygherre er sidste etape af Postbyen med 25.000 kvm samt 3.500 kvm kælder nu for alvor skudt i gang.

Som totalrådgiver, arkitekt og landskabsarkitekt skal Mangor & Nagel med MOE og Exigo som underrådgivere færdigudvikle den nye københavnske bydel på DSBs tidligere grund på Carsten Niebuhrs Gade 10. På projektets sydlige område skal der primært opføres boliger til en bred målgruppe.

Fredede og bevaringsværdige bygninger - nye 2021-regler, løsninger og tilskud. Konferencen afholdes den 3. november 2021.

- Vi er meget glade for at skulle samarbejde med rådgiverteamet Mangor & Nagel og MOE - et kompetent team, der igennem de seneste år har været med til at udvikle mange spændende boligprojekter i København. Vi er overbeviste om, at vi i fællesskab kan udvikle den sidste del af Postbyen, så den kommer til passe ind i helheden og fuldende denne nye spændende, bæredygtige bydel i København, fortæller Lars Blegvad Danielsen, der er projektansvarlig hos Danica Ejendomme.

Projektet, der kommer til at afslutte udviklingen af hele Postbyen, får en meget synlig og markant rolle i det københavnske bybillede. Hvor der i udviklingen af Postbyen hidtil har været et stort fokus på virksomheder, hoteller og handelsliv, bliver bydelen nu tilført flere boliger.

Lagerbeskatning af fast ejendom. Kurset afholdes den 30. september 2021.

I den forbindelse skal et sammenhængende udeareal og den bedst mulige udnyttelse af bygningsmassens kantzone sikre, at en "byens etage" bliver et gennemgående element for hele projektet, der også har til formål at forbinde Postbyen til sine omgivelser.

- Postbyen har en særlig beliggenhed med en helt unik udsigt mod vest over DSB’s banegrav. I samspil med "byens etage" og et åbent bylandskab vil udsynet til den togdrift, der er af stor betydning for bydelens identitet, binde området sammen og gøre den tidligere industrigrund til et spændende og indbydende sted at bo, arbejde og opholde sig i, fortæller Bente Andersen, administrerende direktør hos Mangor & Nagel.

Sidste etape af Postbyen udvikles fra 2024 til 2027 og vil indeholde både almene og private boliger samt erhverv. Mangor & Nagel Arkitekter lægger vægt på at udfordre den måde både boliger og hele boligområder sædvanligvis tænkes på.

Bygningskortlægning forud for renovering og nedrivning. Kurset afholdes den 16. november 2021.

- De mange forskellige former for bæredygtighed, der er en integreret del af visionerne for Postbyen, kan smukt forenes, hvis man tør tænke sammensætningen af boligformer, og måden vi indretter os på, anderledes, forklarer kreativ chef og partner hos Mangor & Nagel, Claus Smed Søndergård.

- Et større fokus på fællesarealer og for eksempel bofællesskaber på tværs af alder samt private og almene boliger i samme bebyggelse er oplagte muligheder at have for øje, hvis man vil skabe en mangfoldig og social bæredygtig bydel, uddyber han.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i Jylland

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter