Kontorfællesskaber for iværksættere, madmarked og eventzone er nogle af de ting, københavnerne kan se frem til under Bispeengbuen med projektet Urban 13.

Over de kommende 5 år skal arealet under Bispeengbuen omdannes til et sted, der emmer af liv og storbykultur. Projektet Urban 13 har vundet udbuddet og har planer om at skabe et miljø med iværksætteri, kultur og fællesskaber som omdrejningspunkt. Kultur- og fritidsborgmester i København Niko Grünfeld glæder sig over det tiltrængte løft til området.

- Vi skal have mange flere kulturelle epicentre i byen, hvor folk samles om kultur, hvor der er et miljø for iværksætteri, hvor idéer til nye, kulturelle samlingspunkter fås, fødes og fodres, siger kultur- og fritidsborgmester i København Niko Grünfeld, der især glæder sig over de engagerende elementer i projektet.

- Urban 13 er et projekt, hvor man dels kan komme og opleve storbykultur, men som i høj grad også inviterer københavnerne til aktivt at indgå i og skabe nye, lokale fællesskaber, siger han.

Idéen er, at arealet skal være et epicenter for storbykultur og invitere lokale kræfter og ildsjæle til at være medskabere af kulturen. Konceptet indebærer både kontorfællesskaber for iværksættere, en multisal med mange kulturelle anvendelsesmuligheder, et madmarked inspireret af Papirøen, et rum tilgængeligt for frivillige kræfter, en byhave og eventzone.

 NB! Restaurationsmarkedets udvikling. Konferencen afholdes d. 23. januar 2019. 

- Urban 13 skal være en rugekasse for "de små med de store idéer" – hvad end det er kokke, håndværkere, designere, kulturskabere eller håbefulde musikere. Projektet skal desuden skabe tryghed i lokalområdet gennem lokale fællesskaber og daglige aktiviteter – og så skal Urban 13 være en ny fortælling om Bispeengbuen, der gør stedet til et naturligt og hyggeligt samlingspunkt for resten af hovedstadens borgere, siger Alexander Stevns, som er initiativtager til projektet sammen med Benjamin Randbøll og Anas Kababo.

Efter planen åbner et fuldt udbygget Urban 13 i april 2019, men allerede i sensommeren 2018 vil man mærke de første faser af projektet via pop-up events og opsætning af de første ombyggede containere.

Bispeengbuen ligger på grænsen mellem Københavns og Frederiksberg Kommune, hvorfor der i forbindelse med udbudsprocessen blev nedsat en tværkommunal arbejdsgruppe. Arbejdsgruppen har enstemmigt peget på Urban 13 som vinder af udbuddet.

Urban 13 er funderet i Foreningen Carpark Festival, som allerede afholder musikfestival og filmfremvisninger under Buen, og som har stort lokalt kendskab. Projektet Urban 13 igangsættes i 2018 og løber foreløbig over de kommende 5 år med løbende opfølgning fra de 2 kommuner. Derefter vil arealet under Bispeengbuen igen blive overvejet, blandt andet på baggrund af erfaringerne fra Urban 13.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

Den nye Planlov KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS