Restaurationsmarkedets udvikling

Baggrund

Restaurationsbranchen er en af landets største og hurtigst voksende brancher. I 2017 blev den samlede restaurantomsætning over 43 milliarder kr. Det skaber stor efterspørgsel på egnede restaurationslokaler i hovedstaden og i andre byer.

Konferencen stiller skarpt på udbud og efterspørgsel af restaurationslokaler i København, omdannelse af butikker til restauranter og henvender sig til både investorer, developere og til restauratører.

Læs mere om baggrunden

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Efterspørgsel og prisudikling
Restaurationsbranchen er en af landets største og hurtigst voksende brancher. Det skaber stor efterspørgsel på egnede restaurationslokaler i hovedstaden og i andre byer. Hvad efterspørger restauratørerne? Hvilke typer lokaler og hvilke beliggenheder? Hvilke områder bliver attraktive i den kommende tid? Prisudvikling på restaurationslokaler. Hvilke bydele vil opleve kraftig udvikling inden for restaurationsbranchen i den kommende tid?

Torben Steen Hansen , Indehaver og direktør, ButiksKompagniet

10.00 Hvilke restaurationslokaler efterspørges af de ekspanderende kæder?
Hvilke typer restaurationslokaler efterspørges af de ekspanderende kæder? Hvordan opnår man det perfekte match mellem en restauratør og en udlejer?
10.25 Ny trend: Omdannelse af butikker til restauranter
Restauranter og cafeer over hele landet rykker ind i de nedlagte butikslokaler i en sådan grad, at antallet af ledige butikslokaler på landsplan er på sit laveste siden 2012. Tekniske udfordringer. Juridiske udfordringer i erhvervslejeloven.
10.50 Restaurantmix i et butikscenter
Hvilke typer restauranter er attraktive i et butikscenter? Hvordan spiller de sammen med butikkerne og fællesarealerne? Aktuelle og kommende trends.

Jens Chr. Petersen , Direktør, ICP

11.20 Kaffepause
11.45 Danskernes udespisevaner- hvad kan vi forvente?
Ifølge Horesta blev den samlede restaurantomsætning i 2016 over 42 milliarder kr. Således blev 2016 et rekordår for de danske restauranter. Aldrig tidligere er danskerne gået så meget ud og spise - og aldrig tidligere har vi haft så mange turister. Derfor er også antallet af restauranter vokset støt. Fortsætter udviklingen, og hvad kan vi forvente os af fremtiden?
12.10 Nyt 10.000 kvm street food marked på Refshaleøen
Et nyt kreativt street food marked med plads til kreativt erhverv er ved at opstå på Refshaleøen. Markedet kommer til at strække sig over i alt 10.000 kvm og er åbent fra 2018. Området til det helt nye projekt dækker: Hallen, kaldet Riggerloftet, på 1.040 kvm, 5.000 kvm udeareal samt yderligere adgang til 4.000 kvm fælles udeareal på Refshaleøen ved vandet. Refshaleøen har i forvejen et spirende iværksættermiljø, og i tillæg til dette vil street food-entreprenøren etablere en ny kreativ platform for iværksættere og ildsjæle, der brænder for street food og kreativt erhverv.
12.35 Lyddesign af restauranter
Ifølge den svenske brancheorganisation Hotell- och restaurangfacket er 93 procent af de besøgende enige i, at lydkomforten er lige så vigtig som mad og god service, når man besøger en restaurant/café. Lyden i restauranter kan nemt og effektivt optimeres, uden at gå på kompromis med restaurantens identitet eller visuelle udtryk. At inddrage akustikken i restauranternes design er der adskillige gode grunde til, men i bund og grund handler det om at skabe den perfekte atmosfære for gæsterne og her spiller god lyd og design en vigtig rolle. Men hvordan sikrer man så, at akustikken i et restaurationslokale fungerer optimalt?

Morten Roar Berg , Konceptudvikler, Saint-Gobain Ecophon

13.00 Spørgsmål og afslutning
13.05 Frokost
Læs mere om programmet
Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her
Tilmeld dig her