Knud Eskildsen Ejendomme står bag projektet med boliger og erhverv fordelt på i alt 3.700 kvm på Torvet 6 i Esbjerg.

Ifølge JyskeVestkysten vil Johnny Nim og Brian Elsted Hansen fra Knud Eskildsen Ejendomme bygge boliger og erhverv i 7-12 etager på Torvet 6 i Esbjerg. Grunden har ligget ubebygget hen siden bygningen, der husede Knud Eskildsen Musik, blev nedrevet omkring år 2008.

- Det er med anbefaling fra stadsarkitekten, at vi nu kan præsentere projektet for politikerne efter at have arbejdet med det i flere end 4 år nu. Vi håber, at politikerne ser mulighederne i at skabe nyt, spændende byggeri, som kan være med til at udvikle byen ind i et nyt årti. Vi ved, at der er efterspørgsel på lejlighederne, og tiltrækning af nye skatteborgere til kommunen kræver formentlig også nye, attraktive boliger i centrum, siger Brian Elsted Hansen til JyskeVestkysten.

VEJLE: De store projekter, byggeri for 30 milliarder. Konferencen afholdes d. 26. marts 2020.

Den nye bebyggelse bliver 12 etager i hjørnet mod Torvegade, men møder nabobygningen i Borgerggade med en sidebygning på 7 etager. De nederste 1-2 etager vil indeholde erhverv, mens de resterende etager vil indeholde lejligheder.

Bygningens maksimale højde bliver cirka 44 meter og får et samlet etageareal bliver 3.700 kvm hvilket resulterer i en bebyggelsesprocent på 781 procent, idet grundens areal er 477 kvm.

Jylland: Planloven og lokalplaner - de nye ændringer. Kurset afholdes d. 28. oktober 2020.

I stueetagen og en del af 1. etage etableres samlet 597 kvm erhverv, mens der på en del af 1. etage samt 2.-11. etage etableres 3.100 kvm boliger på hver især 100-200 kvm. I tilknytning til projektet etableres der 37 parkeringspladser.

Plan & Miljøudvalget bliver præsenteret for projektet den 18. februar, og det gør de med en indstiling fra direktionen om, at der sættes gang i den nødvendige planproces for projektet, der er tegnet af Friis & Molkte og Arkitektfirmaet Rudolf Lolk. Det kræver nemlig en ny lokalplan og en kommuneplanændring for boliger og erhverv på grunden.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Ungdomsboliger på et modent marked