En lang række organisationer advarer mod at forringe moderniseringsmulighederne i lejelejligheder. ABF er positive over for et indgreb, men dog bekymret for, at det kan ramme andelshavere.

Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti ønsker at ændre lejelovens §5.2, som giver investorer incitamentet til at opkøbe udlejningsejendomme på det danske boligmarked, modernisere boligerne, for derefter at sætte huslejen i vejret.

Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation (ABF) har sympati med baggrunden for et indgreb. Men politikerne skal passe på, at man ikke laver regler, der også får utilsigtede konsekvenser for landets private andelsboligforeninger, siger ABF’s direktør Jan Hansen.

NB! Større lejeforhøjelser gennem forbedringer. Kurset afholdes d. 12. juni 2019.

- Andelsboligejendomme vurderes som en udlejningsejendom. Hvis nye regler presser priserne ned på de private udlejningsejendomme, vil andelsboligforeninger, der anvender en valuarvurdering, opleve et fald i valuarvurderingen. Hvis en andelsboligforening anvender den næste offentlige vurdering ved fastsættelse af ejendommens værdi, vil også de foreninger opleve en negativ påvirkning på ejendommens værdi, siger han.

Flere politikere melder nu ud, at det ikke har været tanken at ramme de private andelsboligforeninger. Blandt andet siger både Mette Frederiksen (S) og Merete Dea Larsen (DF), at der skal findes løsninger, således at andelsboligerne ikke rammes af et eventuelt indgreb. Og det hilser ABF’s landsformand Hans Erik Lund velkommen.

- Jeg er glad for, at politikerne meget hurtigt kommer med den udmelding, for det sidste vi ønsker er usikkerhed hos landets mange private andelsboligforeninger, siger Hans Erik Lund.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligudvikling i Jylland

Boligudvikling i København frem til 2030

Ny udbudslov KURSUS