Borgerrepræsentationen har vedtaget lokalplanen for Papirøen. Den rummer mulighed for 45.000 kvm bebyggelse. Der kommer mellem 270 og 340 boliger, hvoraf 25 procent bliver almene. Dertil kommer hotel, svømmefunktion og en lang række udadvendte funktioner i øens nye haller.

I februar 2016 vandt Cobe By & Havns projektkonkurrence om en ny masterplan for Christiansholm - også kaldet Papirøen. Siden er der sket en kvalificering af masterplanen "Byens Haller", og den 27. april 2017 blev lokalplanen så vedtaget af Borgerrepræsentationen på Københavns Rådhus.

NB! Boligudvikling i København 2017-2027. Afholdes d. 12. september 2017.

- Den succes, der er blevet skabt på Christiansholm i form af stedets midlertidige aktiviteter, er ikke en tilfældighed. Den bunder i en klar strategi for øens byliv og et bevidst valg af mangfoldige aktører, som kunne bidrage til oplevelser og aktiviteter på stedet. Det ejendomsselskab, som har gjort den nuværende succes som folkeligt spisested og kulturel destination mulig, vil også fremadrettet være del af Christiansholms udvikling. Det sikrer, at øens mange kvaliteter fastholdes og udvikles også i den nye plan, siger administrerende direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn.

Lokalplanen tager udgangspunkt i livet i de eksisterende haller på øen. Hallerne nedrives og erstattes af en række nye haller, der omkranser et indre grønt rum kaldet "Den grønne Hal". I stueetagen etableres offentligt tilgængelige funktioner og erhverv. På øens nordvestlige hjørne etablerer Københavns Kommune et svømmeanlæg.

NB! Den nye planlov og butikker. KURSUS. Seminaret afholdes d. 8. november 2017.

Der etableres en bred promenade til ophold og byliv. Promenaden skal suppleres af en træbrygge, så man kan komme helt tæt på vandet. Bygningerne tilpasses til stedet, så Christiansholm får en helt særlig identitet, men samtidig indordner sig den lokale egenart omkring Holmen og Christianshavns pakhuse langs havneløbet. Varierede facader, levende kantzoner med mange opgange og indgange, kolonnader, nicher, bænke, beplantning og cykelparkering er elementer, der skal bidrage til at sikre et oplevelsesrigt bykvarter.

I forbindelse med den offentlige høring af lokalplanen modtog Københavns Kommune 47 henvendelser fra blandt andre Christianshavns Lokaludvalg og Indre By Lokaludvalg. Christianshavn Lokaludvalg ønskede blandt andet et forbud mod brændefyring og brændeovne, men Teknik- og Miljøforvaltningens bemærkede, at brændeovne ikke kan reguleres gennem lokalplanen, men kan aftales i de enkelte lejer-/ejerforeninger.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ny udbudslov KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Hvordan vi får mere liv i bykernerne