Der er mange lokale virksomheder blandt de 4 prækvalificerede hold til totalentrepriseudbud på alment boligprojekt i Aalborg.

I efteråret 2020 tager Himmerland Boligforening fat på opførelsen af 32 boliger for borgere med erhvervet hjerneskade og andre neurologiske lidelser – og nu er 14 ansøgere om prækvalifikation reduceret til 4.

- Også til dette projekt kan vi glæde os over, at der er stor interesse fra stærke aktører, som gerne vil være med til at gennemføre det projekt, der skal erstatte det nuværende Syrenbakken i Nørresundby med et nyt byggeri ved siden af kulturhuset Trekanten i det østlige Aalborg, udtaler direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening, i en pressemeddelelse.

Ole Nielsen fortæller, at boligforeningen sammen med C.F. Møller Architects har udarbejdet et projektforslag, der skal skabe et hus med en stor grad af hjemlighed for den enkelte beboer og dennes pårørende.

- Med udgangspunkt i et forarbejde med repræsentanter for medarbejdere og pårørende er den bærende idé at etablere et hus, der signalerer bolig i højere grad end institution. Vi har valgt at placere alle husets funktioner i en tydelig og overskuelig bygningsmæssig ramme, som bliver bundet sammen af en slags villavej. Dette omdrejningspunkt i byggeriet kommer til at forbinde alle 16 boenheder og fællesarealer i hver af de 2 bogrupper. Blandt andet får den enkelte beboer mulighed for at sætte personligt præg på indgangen til boligen, hvilket vi håber vil styrke oplevelsen af at bo i egen bolig frem for på en institution, siger han.

Foruden de 32 boliger, der bliver på cirka 75 kvm, har begge bogrupper egne fællesarealer og adgang til områder fælles for hele Syrenbakken. Fællesarealerne vil blandt andet indeholde dagligstue, anretterkøkken og adgang til gårdrum eller altan. Byggeriet kommer også til at rumme 4 trænings- eller aflastningsboliger til midlertidigt ophold.

Ole Nielsen oplyser, at der er forventet indflytning cirka et år efter den projekterede byggestart i efteråret 2020.

De 4 prækvalificerede teams til totalentrepriseudbuddet på Syrenbakken er:


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder