Freja har solgt en 15.000 kvm stor ejendom i Willemoesgade i Aarhus til en lokal investorgruppe. De nye ejere vil udleje ejendommen til større uddannelsesinstitutioner og virksomheder.

Ejendommen på Trøjborg i Aarhus blev oprindeligt bygget til et bryggeri, men senere omdannet til margarinefabrik af den berømte industrimagnat Otto Mønsted. Sidenhen rykkede dele af det humanistiske fakultet ind i ejendommen, indtil Freja overtog ejendommen i begyndelsen af 2018.

- Vi var meget bevidste om, at det var en unik ejendom, vi overtog. Den ligger i en attraktiv bydel, består af flere historiske bygninger og spænder over mange kvm. Det er meget sjældent, at en ejendom i dén kaliber kommer til salg. Derfor fik vi også mange henvendelser fra både danske og udenlandske investorer, siger salgschef i Freja ejendomme Per Kondrup.

Selvom ejendommen i Willemoesgade har levet et omskifteligt liv med mange transformationer, er det på mirakuløs vis lykkedes at bevare et sammenhængende udtryk for hele karréen. I dag består bygningerne i området af Papirværket, Shedtagsbygningen, Otto Mønsteds Hjørne, Hovedbygningen, Tårnet og Stalden samt et ældre garageanlæg.

NB! Jylland: Højhusbyggeri - krav og løsninger. Konferencen afholdes d. 21. november 2018.

Køber til investering fremfor udvikling
Den unikke bygningsmasse er da også det, der har fanget de aarhusianske køberes interesse. Planen er at istandsætte ejendommen, så den kommer op til nutidige standarder og derefter leje den ud til større uddannelsesinstitutioner og virksomheder.

- Vi havde jo nok forventet, at en investor ville konvertere ejendommen til lejligheder, da der er så meget fokus på boliger i markedet for tiden. Så det er egentlig forfriskende, at der kommer en investorgruppe, der vil arbejde med bygningerne, som de er, siger Per Kondrup.

Det er Colliers, som får opgaven med at leje bygningerne ud.

- Vi har bistået Freja i salgsprocessen og glæder os til at arbejde videre med ejendommen for de nye ejere. Det er en enestående ejendom med flotte bygninger, gode parkeringsforhold og en bynær beliggenhed, så vi er sikre på, at vi nok skal finde nogle gode lejere til den, siger partner hos Colliers, Carsten Gørtz.

Freja ønsker ikke at oplyse salgspris og navne på købere. Handlen er endnu ikke tinglyst.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Stormflodssikring af by- og landområder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den nye Planlov KURSUS