PFA har hyret en lokal entreprenør til at bygge 48 lejeboliger og en restaurant fra kæden Bone's Emilies Plads i Horsens. Byggeriet koster 126 millioner kr.

En parkeringsplads bliver i løbet af det næste 1,5 år omdannet til 48 lejeboliger på 90 og 105 kvm og en restaurant. Det hele fordeles på 7 etager, og Torntoft & Mortensen har fået til opgave at stå for byggeriet. Det skriver Horsens Folkeblad.

- Vi er glade for at opføre en bygning på et hjørne, der er meget trafikeret og synligt i byen. Det bliver et flot byggeri, og vi glæder os til at vise det frem, siger Ole Mortensen til avisen.

NB! Horsens investerer 12 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 3. oktober 2018.

Boligerne og restauranten forventes klar til brug omkring 1. kvartal 2020. Boligerne henvender sig til en bred målgruppe lige fra det unge par, der vil bo centralt og lækkert over til børnefamilien til seniorter, som vil bruge mindre tid på haven og vil have mere tid til sig selv. For stueetagen tegnes der samtidig en 15-årig lejekontrakt med restaurantkæden Bone's.

Torntoft & Mortensen og udviklet projektet i samarbejde med arkitekterne fra RUM. De 48 lejligheder fordeles på 2 boligtårne mellem den gamle bykerne og det nye bycenter omkring Grønlandsvej. Torntoft & Mortensen og RUM står også for udviklingen af Jrnlageret på Nordhavnen i Horsens. Det omfatter 75.000 kvm nyt byggeri til beboelse, liberalt erhverv og butikker på kanten mellem Horsens Fjord og Horsens By.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Fremtidens betonbyggeri

Ungdomsboliger på et modent marked

Stormflodssikring af by- og landområder

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligudvikling i Jylland

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse