For 6,4 millioner kr. er en 6.700 kvm stor skolegrund blevet solgt til bilhandler, der vil bygge rækkehuse på grunden.

En tidligere skolegrund i Ejby er blevet solgt for 6,4 millioner kr. til Ramazan Tulumcu, der blandt andet er indehaver af Svend Aage Lassen Eftf. og Tuen-Byg samt forhenværende indehaver af Autohuset Holbæk og Autohuset Køge. De gamle skolebygninger på 2.000 kvm er nedrevet, og området fremstår som en byggetomt.

På et byrådsmøde den 2. marts 2021 blev et lokalplanforslag for nye boliger på grunden på Skovvang og Degnegyden sendt i offentlig høring over de næste 4 uger.

Lokalplanen opdeler området i 2 delområder. Delområde 1 rummer 3 eksisterende boliger på Degnegyden, mens Delområde 2 rummer den ejendom, Ejby Lilleskole og SFO lå. Dette delområde udlægges til rækkehusbebyggelse.

Køge: De store projekter. Konferencen afholdes den 24. august 2021.

- Køge Kommune er heldigvis et mangfoldigt sted med mange forskellige familiesammensætninger og mange små lokalsamfund. Denne sammensætning skal afspejles i de boliger, der skyder op rundt omkring. I Ejby kan et mindre rækkehus tæt på skole og idrætsfaciliteter være oplagte til den lille familie, lige såvel som det kan passe til det ældre par, hvor børnene ikke længere bor hjemme, og hvor der derfor ikke er behov for mange kvm, siger borgmester Marie Stærke.

Hele lokalplanen tager højde for den eksisterende arkitektur i området, hvilket blandt andet betyder, at husene ikke bygges højere end i 1,5 etage for at bevare et samlet udtryk i området. I henhold til lokalplanen må det 6.700 kvm store delområde bebygges med 30 procent, hvilket svarer til 2.000 kvm bebyggelse.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Den nye Planlov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Boligudvikling i København frem til 2030