Lidl er på vej med en række energibesparende tiltag, men dagligvarekæden er ikke så hårdt ramt af de stigende energipriser som andre.

Lidl Danmark foretager i forlængelse af de stigende energipriser en række nye energibesparende initiativer. Ifølge udviklings- og ejendomsdirektør i Lidl Danmark, Mads T. Nielsen, er dagligvarekæden dog begunstiget af, at man allerede har foretaget en række investeringer i kædens ejendomme.

- Lidl Danmark har i flere år foretaget store investeringer og klimahensyn i vores 138 butikker, logistikcentre og øvrige bygninger. Derfor er vi knap så hårdt ramt på dette område, som vi kan læse andre detailkæder er, udtaler han.

- I takt med de stigende energipriser viser vi stadig rettidig omhu, og derfor har vi også indført en række nye tiltag, tilføjer Mads T. Nielsen.

Lidl vil ligesom Coop blandt andet skrue temperaturen ned i butikkerne fra 21 til 19 grader. Desuden har daglivarekæden stort set udskiftet størstedelen af kølemontrerne i butikkerne fra syntetisk til naturlig kølemiddel.

Opgradering og optimering af ejendomme. Konferencen afholdes den 4. oktober 2022.

Kæden går dog skridtet videre og slukker for 2/3 af belysningen i butikkerne før åbningstid, ligesom der optimeres med flere lyssensor i alle butikker og på lagrene. Lidl har siden 2020 haft 100 procent LED-belysning i butiksarealerne i alle 138 butikker og logistikcentre.

Indtil videre har Lidl sat solceller på 15 procent af butikkerne – og flere er på vej. Alle butikker er udstyret med intelligent bygningsstyring, som sørger for, at ventilation, fjernvarme og lys bliver styret af ét system. Eksempelvis taler fjernvarme og klimaanlæg sammen, så begge dele ikke kan køre samtidig, da det ikke giver mening både at varme og køle på samme tid.

- Derudover har vi midlertidigt måttet lukke for el-ladestanderne i de 15 butikker, hvor vi har dem stående. Vi implementerer en betalingsløsning, og indtil den er på plads, vil standerne være ude af drift. Den nye løsning kommer alle kunderne til gavn, udtaler Mads T. Nielsen.

Lidl blev, som den første dagligvarekæde, ISO 50001-certificeret i 2018 og forpligter sig dermed til at forbedre sin energiledelse hvert år for alle butikker,
administration og logistikcentre.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i Jylland