Foruden en 1.300 kvm stor dagligvarebutik omfatter projektet en 3.200 kvm stor en institution med botilbudsboliger for handicappede.

Lidl står opført som bygherre på et projekt med en 1.300 kvm stor dagligvarebutiik og en 3.200 kvm stor en institution med botilbudsboliger for handicappede ved Elna Munchs Plads, der i dag anvendes som busvendeplads.

Området i Vanløse består i dag af en række matrikler med både boliger og erhverv. De eksisterende bygninger i området skal rives ned for at gøre plads den nye beyggelse, som efter planen opføres i 5 etager mod Ålekistevej og 2 etager høj mod Egholmvej.

Udstykning af ejendom. Kurset afholdes den 18. november 2021.

"Den eksisterende busvendeplads ombygges og tilpasses det nye byggeri og eksisterende funktioner som venterum for chauffører, offentligt toilet og flaskecontainer søges indarbejdet", fremgår det af et notat fra Københavns Kommune.

Projektet vil øge bebyggelsesprocenten i området fra fra 40 procent til 120 procent. Over Byen Arkitekter har udarbejdet visualiseringer af projektet.

"Bebyggelsen er opbrudt i mindre dele, med sadeltag som afspejler størrelse og udformning på de omkringliggende bygninger, mens bebyggelsen bindes sammen af facadernes materiale, tegl", fremgår det af en startredegørelse for projektet.

Kollektive boformer: bofællesskaber og andre alternative boformer. Konferencen afholdes den 26. oktober 2021.

Realisering af projektet kræver udarbejdelse af en ny lokalplan, som vil kunne endeligt vedtages i 2. kvartal 2022.

Københavns Kommune har i Budget 2022 afsat 1,3 millioner kr. til Socialforvaltningens planlægning af botilbuddet. I den gældende kommuneplan er der et mål om at skabe rammer for 1.800 nye boligenheder til borgere med særlige behov frem mod 2031.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Fremtidens betonbyggeri

Ny udbudslov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS