Et lavt udbud og udsigten til snarlig studiestart vil ifølge mæglerkæde holde dampen oppe på ejerlejlighedsmarkedet et godt stykke tid endnu.

Salgstiden på ejerlejligheder ligger i maj 2022 på 73 dage mod 94 dage, da corona ramte landet i marts 2020. Det viser det seneste boligmarkedsindeks fra Boligsiden, som ejendomsmæglerkæden Estate har analyseret.

Lavest var salgstiden i juli 2021, den gang tog det i gennemsnit kun 51 dage at få solgt en ejerlejlighed. Efter en længere udvikling med stigende salgstider, vendte udviklingen igen i februar 2022, hvor den siden er faldet med en uge.

- Der er ingen tvivl om, at de forholdsvis lave salgstider skal forklares med et lige så lavt udbud. Er du i markedet efter en ejerlejlighed, er der ganske enkelt ikke mange at vælge imellem, og det betyder, at både salgstider og priser ikke falder, selvom vi lige nu er udfordret af både inflation og stigende boligrenter, siger Peter J. Mattsen, der er administrerende direktør i Estate.

Vejle: De store projekter. Konferencen afholdes den 1. september 2022.

Om få måneder starter mange unge mennesker på deres studium, og det vil ifølge Peter J. Mattsen også kunne være med til at holde salgstiderne på et lavt niveau, da knapheden på studieboliger er udtalt.

- Selvom forældrekøb fra politisk hold er blevet gjort mindre attraktivt, vil mange stadig købe ejerlejligheder og udleje dem til deres børn, fordi huslejeniveauet i de store byer er meget højt. I mange tilfælde kan det faktisk være billigere at bo til leje i sine forældres lejlighed end at finde en lejlighed på det frie lejemarked, siger Peter J. Mattsen.

Han peger også på nye virksomheder, hvor private kan indskyde penge og få aktier. Indskuddene bliver brugt til at finansiere ejerlejligheder, som bliver omdannet til minikollegier, som aktionærernes børn kan bo i til konkurrencedygtige priser.

- Hvis denne metode bliver mere udbredt, kan det være med til at holde dampen oppe på markedet for ejerlejligheder, og det betyder også, at det ikke kun er de små lejligheder, der nødvendigvis er de mest attraktive, siger Peter J. Mattsen.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i København frem til 2030

Fremtidens betonbyggeri

Ungdomsboliger på et modent marked

Den nye Planlov KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS