Alt tyder på, at 2021 bliver året med det laveste antal tvangsauktioner siden 2007, inden finanskrisens begyndelse.

Med 106 tvangsauktioner i november mod 104 måneden før er antallet af tvangsauktioner stort set uændret, når der korrigeres for normale sæsonudsving.

Dermed ser det ud til, at 2021 bliver året med det laveste antal tvangsauktioner siden 2007, inden finanskrisens begyndelse. Således har der indtil videre gennemsnitligt været 120 tvangsauktioner om måneden i 2021, mens der i 2007 i gennemsnit var 116 tvangsauktioner om måneden, skriver Danmarks Statistik.

Moms og skat ved ejendomsprojekter - nye regler og afgørelser. Kurset afholdes den 20. januar 2022.

- Når det stabilt lave antal tvangsauktioner kombineres med tal fra FinansDanmark, der viser det laveste antal restancer for boligejere i 14 år, så må det konkluderende øjebliksbillede være, at de danske boligejere er økonomisk velpolstrede med god betalingsevne, siger Bo Sandberg, boligøkonom i DI.

Generationsskifte af ejendom. Kurset afholdes den 24. februar 2022.

- Det lave antal tvangsauktioner falder ned i den vægtskål, der stabiliserer boligmarkedet. Men omvendt er tvangsauktioner ikke en såkaldt ledende indikator. Dette nøgletal vil typisk reagere med betydelig forsinkelse, hvis der længere nede ad vejen viser sig udfordringer med terminer og betalingsevne på boligmarkedet. Og her er det for eksempel fortsat relevant at fokusere på boligejernes renteføslomhed, da der indenfor de seneste 3-4 måneder er kommet mere usikkerhed ind i verdensøkonomien, både hvad inflation og nye coronaudbrud angår, siger Bo Sandberg.

I november blev 72 enfamiliehuse sendt på tvangsauktion, mens det samme gjaldt for 9 landbrugsejendomme, 5 ejerlejligheder, 5 sommerhuse, 5 ejendomme med 2 eller flere lejligheder, 3 blandede beboelses- og forretningsejendomme, 2 ubebyggede grunde og 2 andre ejendomme. Ingen rene forretningsejendomme og ingen fabriks- og lagerejendomme røg på tvang.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligudvikling i København frem til 2030

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS