Byggeriet af 26 almene boliger til godt 50 millioner kr. blev billigere end ventet, selvom der i processen blev foretaget tilvalg i materialer, som på sigt kan give i en lavere driftsudgift. Boligerne får en årlige husleje på 885 kr. per kvm.

Nørresundby Boligselskab har opført 26 almene familieboliger i Bibliotekshaven på Grønnegade i Aabybro for samlet 51,5 millioner kr., hvilket var 613.000 kr. mindre end forventet. Det fremgår det byggeregnskab, som Kuben Management på vegne af boligselskabet har bedt kommunalbestyrelsen i Jammerbugt Kommune om at godkende.

Sagen var på kommunalbestyrelsens dagsorden i september 2019, og her gav de nye boliger anledning til kommentarer om, hvor billigt almene boliger kan bygges, og hvor langt ned huslejen kan komme. Den årlige husleje i de almene familieboliger kommer til at ligge på 885 kr. per kvm eksklusive forbrugsudgifter.

- Dette er et eksempel til efterfølgelse. Hvis man i Aabybro kan finansiere et byggeri af denne størrelsesorden til 885 kr. per kvm, så må det også kunne lade sig gøre i andre dele af Jammerbugt Kommune. Så der må boligforeningerne stramme an og sige, at dette kunne godt være niveauet, sagde Per Halsboe-Larsen (S) på kommunalbestyrelsesmødet.

NB! Jylland: Bofællesskaber og nye boformer. Konferencen afholdes d. 23. oktober 2019.

Besparelsen på byggeriet af boligerne er fremkommet ved lavere udgifter til fundering end estimeret, markant lavere byggelånsrenter og udgifter til finansiering. De besparelser opvejer så rigeligt, at der er foretaget tilvalg i materialer - herunder kvaliteten af eksempelvis inventar og sanitet, som på sigt oven i købet vil kunne resultere i en lavere driftsudgift.

Boligerne er opført i hovedentreprise af Lars Pedersen & Søn, der i øvrigt blev tildelt den nystiftede erhvervspris ”Succesvirksomhed 2019” af Spar Nord og BDO i september 2019. Bebyggelsen er opført som 3 bygninger i 2 etager med henholdsvis 6, 8 og 12 lejligheder. N+P Arkitektur har sat stregerne til projektet.

Alle boligerne blev udlejet, da projektet var klar til indflytning den 1. marts 2019, og der er venteliste til boligerne.

Nørresundby Boligselskab har 3.000 boliger fordelt på afdelinger i Nørresundby, Aalborg, Aabybro, Biersted, Hadsund, Langholt, Nørhalne, Pandrup, Skørping og Sulsted.

Desuden er boligselskabet blandt andet i gang med byggeriet af 101 ungdomsboliger og 54 familie og ældre venlige boliger på Thors Bakke i Randers, ligesom selskabet opfører 18 familieboliger på sygehusgrunden i Terndrup og 22 familieboliger på Kaj Birksteds Vej i Vadum.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligudvikling i København frem til 2030

Fremtidens betonbyggeri

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning