Rekordfå boliger er til salg, og tendensen vil vare ved et godt stykke ind i 2022, lyder det fra boligøkonom.

Der er i øjeblikket kun 23.300 villaer eller rækkehuse til salg på landsplan, hvilket er er 10 procent færre end ved indgangen til 2021. Hos DI forventes det, at det lave udbud varer ved et stykke tid endnu.

- Udbuddet af boliger har meget svært ved at følge med efterspørgslen. Det er især for parcelhuse og især i Sydjylland og på Fyn, at der bliver længere mellem til-salg-skiltene. I Region Syddanmark er udbuddet af parcelhuse faldet med 14,4 procent sammenlignet med for 1 år siden, siger boligøkonom Bo Sandberg fra DI.

Køge: De store projekter. Konferencen afholdes den 8. februar 2022.

- Det lave boligudbud kombineret med en fortsat ganske høj handelsaktivitet sikrer tilsammen, at det stadig er sælgers marked på boligmarkedet. Boligudbuddet vil formentlig vedblive at være lavt gennem det meste af 2022. Til gengæld forventer DI ikke en decideret stigning i handelsaktiviteten på boligmarkedet i 2022. Heller ikke hvis der kommer nye corona-nedlukninger, da der allerede én gang er fremrykket og hamstret stort set alle de bolighandler, der kunne fremrykkes, siger Bo Sandberg.

- I første omgang er det da heller ikke på boligmarkedet, man i begyndelsen af 2022 skal finde de store overskrifter og dramaerne i dansk økonomi. Den ære tilfalder i stedet manglen på arbejdskraft og den stigende inflation. Men netop den stigende internationale inflation vil i årets løb formentlig trække renterne med op, og så kommer boligmarkedet automatisk i fokus igen, siger Bo Sandberg, skatte- og boligøkonom i DI.

Ifølge Boligsiden har antallet af boliger til salg ikke været lavere siden 2010.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030