Malerfirmaet Crillesen & Sørensen fra Tårnby er blev dømt til at betale 30.000 kr. i erstatning til en lærling, som blev fyret for at bruge firmabilen til privatkørsel. Malermesteren er rystet over dommen.

Trods et påbud fra sin arbejdsgiver om ikke at gøre det, valgte en lærling hos Malerfirmaet Crillesen & Sørensen fra Tårnby at benytte en firmabil til privatkørsel.

Det kostede en fyring, men nu har lærlingen fået erstatning fra virksomheden på 30.000 kr. Malermester Christian Crillesen er ifølge Amager Bladet rystet over dommen.

- Tvistlighedsnævnet vurderer, at Emil har taget bilen firmabilen og benyttet den uden for arbejdstiden, men mener ikke, at det er nok til et fyringsgrundlag. Men ifølge SKATs regler må firmabiler ikke benyttes uden for arbejdstiden eller til privatkørsel. Det kan koste en kæmpe bøde både til personen og til firmaet, siger han til avisen.

NB! Ny udbudslov og ændringer i tilbudsloven. Seminaret afholdes d. 25. august 2015.

- Men nævnet godkender, at lærlingen har kørt i den og accepterer det, så det er i direkte strid med SKATs regler, og siger samtidig ok til, at alle lærlinge kan køre i firmabiler uden for arbejdstiden mindst én gang uden at det får konsekvenser, fortsætter han.

I juli 2014 blev det over for virksomhedens medarbejdere indskærpet, at virksomhedens biler ikke måtte bruges til privatkørsel, men i september 2014, brugte lærlingen firmabilen til at besøge sine forældre i Stevns. Malermesteren opdagede det, da bilen skulle besigtiges i forbindelse med et muligt salg.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i Jylland

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i København frem til 2030

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS